Bulvár

Kétórás várakozás alakult ki hétfőn Röszkénél

Kétórás várakozás alakult ki hétfőn Röszkénél

2010. április 5., hétfő
Kétórás várakozás alakult ki hétfőn Röszkénél

Kétórás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyforgalomban - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivőtől.

Kerülni Tompa felé lehet, illetve a magyar és szerb állampolgárok választhatják a 16 óráig nyitva tartó tiszaszigeti átkelőhelyet is. Alig egy hete tárgyalt Budapesten szerb és horvát kollégájával Balázs Péter külügyminiszter. A megbeszélést követően a magyar külügyminiszter bejelentette, hogy egy éven belül újra megnyílhat a régi röszkei átkelő a magyar-szerb határon. "Mióta vízummentesen jöhetnek a szerbiai állampolgárok Magyarországra, azóta megnőtt az igény, hogy még több ponton lehessen átlépni a magyar határt, és ezzel együtt a schengeni határt" - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón kedden Balázs Péter. A régi határátkelőt akár már egy éven belül megnyithatják. Az útleveleket a tervek szerint együtt, a magyar oldalon ellenőrzik majd. A határátkelő újbóli megnyitásához uniós forrásokat is szeretnének felhasználni - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.