Bulvár

Kék hírek: feltörte a parkolóautomatát

Kék hírek: feltörte a parkolóautomatát

2010. április 25., vasárnap
Kék hírek: feltörte a parkolóautomatát

Lakossági jelzés alapján tetten érték a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság járőrei azt a 21 éves férfit, aki az éjszaka folyamán két parkolóautomatát tört fel a belvárosban – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A fiatalemberre egy lakó figyelt fel, miközben egy parkolóautomata ajtaját feszegette mára virradó éjszaka az Oldalkosár utcában. Amikor az elkövető távozott, a férfi lement az utcára megnézni, hogy mi történt. Ekkor ért oda egy járőrpáros, akiknek az állampolgár elmondta, hogy mit látott, illetve részletes személyleírást is adott a tettesről. A rendőrök a gyanúsított után mentek, majd az Árpád utcán intézkedés alá is vonták a 21 éves fiatalembert, akinél a ruházatátvizsgálás során megtalálták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközt is. Az egyenruhások ezt követően végigjárták a fiatalember útvonalát. Ekkor derült ki, hogy néhány házzal odébb is próbálkozott egy másik automata feltörésével. A helyszíni szemle során kiderült, hogy ezúttal nem jutott pénzhez, mivel az egyik berendezésben nem volt érme, a másiknál pedig nem fért hozzá a pénzkazettához. A rongálással azonban így is százezer forintot meghaladó kárt okozott. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a 21 éves gyanúsított ellen. A nyomozók a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján feltételezik, hogy a többi parkolóautomatát is vélhetően a most elfogott fiatalember törte fel a közelmúltban. Garázdaság miatt indított büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányság több fiatal ellen – közölte Pál János sajtószóvivő. Az egyik mórahalmi szórakozóhelyen fiatalok összeszólalkoztak, melynek a vége verekedés lett. A klubhelyiség biztonsági szolgálata megfékezte, majd kitessékelte a garázda személyeket, de közöttük megegyezés nem született, így az utcán folytatták cselekményüket, mely mások megfélemlítésére alkalmas volt. A verekedésnek a helyszínre érkező szegedi határrendészek vetettek véget. Gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően szabadlábon hagyásuk mellett folyik ellenük az eljárás. Nem volt csendes a hétvégén a zöldhatár Csongrád megye szerb határszakasza, mivel két nap alatt 11 határsértőt fogtak a szegedi határrendészek. A 4 albán a tiszaszigeti, 4 palesztin a mórahalmi, 1 afgán és a 2 szerb állampolgár a röszkei zöldhatárban próbált illegálisan bejutni hazánkba. Utóbbi szerb állampolgárok elfogásában a lakosság segített, melyet ezúton is megköszön a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A tiltott határátlépők ügyében idegenrendészeti eljárás indult. Élőállatokat szállító kamion akadt fenn a határrendészek hálóján a tegnapi napon a röszkei határátkelőhelyen. Az útlevél-ellenőrzés során kiderült, hogy a szarvasmarhákat fuvarozó tehergépjármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben. A körözési adatok alapján a kamion lízingdíját nem fizették, ezért az olasz hatóságok lefoglalását rendelték el. Az olasz forgalmi rendszámú kamiont lefoglalta a Szegedi Rendőrkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.