Hátország: kiütéssel győzött az FK-serdülő

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb sikert aratott az FK 1899 Szeged serdülőcsapata a megyei bajnokságban, míg az ifik nem bírtak Forráskúttal a húsvéti fordulóban. Részletek összeállításunkban.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 18. forduló:

FK 1899 Szeged – Forráskút 1-2 (0-2). Szeged, vezette: Fodor Lajos és Boldog János.
FK 1899 Szeged: Geló (Vér 34′) – Kis (Burzon Martin 56′), Vincze, Módra, Petrecz (Fülöp 46′), Tóth D., Borcsa, Márton, Somodi, Póta, Tranger (Bakos 72′). Edző: Kaiser Rezső.
Forráskút: Ádám – Kecskeméti, Vass, Fekete, Lajkó, Kormányos, Kocsis, Bárkányi, Nagy (Tóth J. 65′), Figura, Lajkó. Edző: Ocskó Róbert.
Gólszerzők: Somodi, illetve Kormányos, Nagy.

Keresztúri János, az FK utánpótlásszakágának vezetője így értékelt: „Kettő hét szünet után léphetett pályára a csapat. Addig edzésekkel készültük, hogy győzelmi esélyeink legyenek. A visszavágás vágya fűtötte a játékosokat, hiszen ősszel három pontot hagytunk Forráskúton. Azonban hideg zuhannyal indult a találkozó. A hamar bekapott gól megfogta a társaságot. Már az első percben hátrányba kerültünk, csak futottunk az eredmény után. Mire talpra tudtunk volna állni, addigra kétgólosra nőtt a forráskútiak előnye. Ezzel majdhogynem eldőlt minden. A második félidőben sikerült szépíteni, kiegyenlíteni azonban már nem. Sajnos néhány sérülés közbejött, azonban bízom a csapatban, és nem felemelt kézzel megyünk neki a következő mérkőzésnek.”

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 13. forduló:

FK 1899 Szeged-SZVSE – Kiszombor KSK 13-0. Szeged, vezette: Bálint Sándor, Kovács László, Ipacs Károly.
FK 1899 Szeged-SZVSE: Gyuris (Pálfi) – Sárkány (Mester), Szilágyi, Mikovity, Ferenczi (Nagy), Szécsi, Bujdosó, Fröhlich, Reisinger, Bitó (Sipos), Teimel. Edző: Marton Gellért.
Kiszombor KSK: Szilvási – Szántó, Hatvani, Fodor, Balogh, Klonka, Baka, Mraznicza, Kasza (Horváth), Patka, Zatykó. Edző: Madránszki Zoltán.
Gólszerzők: Szécsi (3), Reisinger (3) Teimel (3), Bitó (2), Sipos, Mraznicza (öngól).

A harmadik tavaszi fordulóban a Szegedi VSE FK 1899 Szegednek kölcsönadott csapata ismét hazai pályán játszott, ezúttal a Kiszombor látogatott a szegediekhez. A vendéglátó a 4., míg a Kiszombor az utolsó helyről várta a találkozót, s a megyeszékhelyi alakulat győzött is a húsvéti mérkőzésen.
Sima győzelem volt, a két csapat között életkorban és játéktudásban is nagy volt a különbség, de a vendégek az utolsó pillanatig becsülettel küzdöttek. A mérkőzés 14. percében szerezte meg Szécsi a vezetést, majd sorban követték őt a társak. Bátran, szorgalmasan és a néző szemével kiemelendő: szerényen játszottak a hazaiak, s végig látszott, hogy a cél a felzárkózás a bajnokság éllovasa, a Tápé mögé. A Tápé ismét rontott, a Szőregtől szenvedett vereséget a hétközi bajnokin.
Marton Gellért a mérkőzés után a következőket mondta: „Örülök a győzelemnek, fontos volt abból a szempontból, hogy tartjuk a lépést a Szőreggel, és zárkózunk közelebb a Tápéhoz. Nagyon szimpatikus csapat a Kiszombor, látszik rajtuk, hogy Madránszki Zoltán sokat dolgozik velük, de most ők tartanak ott, ahol mi három évvel ezelőtt: tanultuk a korosztályt, s az idősebb, gyorsabb játékosok ellen még nem tudnak mit tenni. De lesz még bajnoki, amikor remegni fognak az ellenfelek lábai a Kiszombor ellen, de remélem, hogy nem az én játékosaimé! A vendégek kapusát kiemelném, aki a kapott gólok ellenére jól védett, számos ziccert és távoli lövést is szépen hárított.
Játékosaimat dicséret illeti, mert az utolsó percig hajtottak, s nem öncélúan, hanem egymásért, a csapatért. A széleket jól használtuk ki, szépen járattuk a labdát, még van mit csiszolni a játékunkon.
Ezt a győzelmet helyén kell kezelni, s szerényen menni tovább, nem szabad megrészegedni a sikertől, hiszen komoly, nehéz mérkőzések várnak még ránk, például a Kiszombor elleni visszavágó. Gratulálok a csapatomnak, s Reisinger Martint emelném ki, aki a második félidőben kimagaslóan játszott, s irányítóhoz méltó módon osztogatta a labdákat.
Kitartást és szorgalmas munkát kívánok a kiszombori játékosoknak!”

Előző sztori

Kedd: Egy világfi Szegeden

Következő sztori

Szeri húsvét hímes tojással és hideg vízzel + FOTÓK