Kultúra

Egyetemi Tavasz: kulturális sziget a tavaszi kavalkádban

Egyetemi Tavasz: kulturális sziget a tavaszi kavalkádban

2010. április 14., szerda
Egyetemi Tavasz: kulturális sziget a tavaszi kavalkádban
Író-olvasó találkozó, pókerbajnokság, koncert, film, táncház, gitárfesztivál és színház és még sorolhatnánk: hetedik alkalommal rendezi meg az egyetem idén az Egyetemi Tavasz nevet viselő rendezvénysorozatát. A hét év alatt egyértelmű fejlődést mutat a rendezvénysorozat, tényként állapíthatjuk meg ugyanis, hogy az Egyetemi Tavasz immár nem csupán az universitas, hanem Szeged város meghatározó tavaszi rendezvényévé nőtte ki magát – fogalmazott Görög Márta, az Szegedi Tudományegyetem hallgatói és közkapcsolati igazgatója a rendezvény – és egyben az egyetemi fotópályázat anyagából rendezett kiállítás – megnyitóján. A rohanó hétköznapokban mindannyiunknak meg kell találnunk azt a szigetet, amely a megállás pillanatát jelenti – az Egyetemi Tavasz ilyen sziget kíván lenni – tette hozzá Görög Márta, aki azt is elmondta: 2003-ban, amikor az első Egyetemi Tavaszt szervezték, az volt a cél, hogy betöltsék azt a hiányt, amely a tavaszi rendezvénypalettában akkor mutatkozott. Nemcsak a kultúra, hanem a sport és a tudomány is megjelent a felvonultatott programok között, és ezt a jellegzetességét, hármas merítését az Egyetemi Tavasz továbbra is megtartotta: a tudományos, szakmai előadásoktól a sportrendezvényeken át a könnyűzenei fesztiválokig a kultúra szinte valamennyi szegmense megtalálható a programkínálatban. A részletes program itt olvasható. A megnyitón a hagyományoknak megfelelően az SZTE Kulturális Irodája által kiírt pályázatok díjkiosztása is lezajlott, az eredmények alább olvashatók:

Gyermekvers és mesepályázat

I. Kató Anita (JGYPK, II. éves csecsemő- és kisgyermeknevelő-gondozó) II. Horváth Gergely (TTIK, III. éves biológus) III. Vasas Judit (ÁJTK, IV. éves jogász)

Kosztolányi Dezső szavalóverseny

I. Otártics Norbert (TTIK, IV. éves programtervező-informatikus) II. Sándor Katalin Kitti (ÁJTK, I. éves jogász) III. Török Bernadette Ottilia (ZMK, II. éves előadóművészet-klasszikus hegedű)

Drámapályázat

I. Hajdú Róbert (BTK, III. éves magyar irodalom szerkesztő) II. Molnár Dávid (BTK, IV. éves magyar irodalom) III. Kincses Nóra (BTK, III. éves szabad bölcsész-esztétika-színháztörténet)

Egyetemi fotópályázat

Jutalom: Kovács Gyula A. (JGYPK, III. éves képi ábrázolás) I. Nagy László András (JGYPK, I. éves kis- és középvállalkozási menedzser) II. Bozóky Felícia (ÁOK, III. éves orvos) III. de Chatel Tamás (TTIK, III. éves földtudomány)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.