Csütörtök: XI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SZTE ZMK Fricsay Ferenc Hangversenytermében rendezik meg csütörtöktől vasárnapig a XI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált. Csütörtök este két helyszínen is várják a húrok szerelmeseit. Zenei csemege a Bach-művekből álló hangverseny is a Klebelsberg-teremben, vajdasági író könyvét ismerhetik meg a Rendezvényházban, a Grand Caféban Szimler Bálint Itt vagyok című szemledíjas rövidfilmjének bemutatóját tartják, és Fabula Rasa lemezbemutató koncert lesz este a JATE Klubban.

XI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

Az SZTE ZMK Fricsay Ferenc Hangversenytermében rendezik meg idén a XI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált. Csütörtökön 19.30-tól várják a húrok szerelmeseit a fesztiválra. Ezen az estén Evgeny Gridiushko (Fehéroroszország) gitár-, és Barta Gábor zongoraestje lesz, melynek középpontjában a 150 éve született, és a gitáros repertoáron keresztül világhírűvé vált Isaac Albéniz spanyol mester művei szerepelnek. Belépőjegy: 1000 Ft, diákigazolvánnyal: 800 Ft.

A fesztivál kísérő rendezvényeként a Millenniumi Kávéházban csütörtökön 21 órakor a Sofy Jazz Caffe koncertje lesz. Ismert jazz-melódiákat hallhatunk lírai előadásban. A zenekar tagjai: Kovács Zsófia (ének), Hegyi Viktor (gitár), Kurina Miklós (zongora), Látó Attila (dob). Közreműködik: Szerda Árpád (zongora).

Hangverseny

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg termében csütörtökön 18 órakor Megumi Teshima japán hegedűművész és Kálmán Imre újvidéki gordonkaművész hangversenyét hallhatják J.S. Bach műveiből.

Bábszínház

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön délelőtt 10 órakor Csipkerózsika (Tudor bérlet).

Könyvbemutató

Az újszegedi Rendezvényházban (Szeged, Közép fasor 1-3.) csütörtök este 6 órakor ifj. Korhecz Tamás: Otthonteremtőben a szülőföldön című könyvének bemutatóját tartják. A szerző a délvidéki Szabadkán született, ma a közeli Palicsfürdőn él. Otthonteremtőben a szülőföldön című könyvében bemutatja azokat a vitális folyamatokat, amelyek az elmúlt két évtized folyamán a vajdasági magyarság sorsát alakították. Az Otthonteremtőben a szülőföldön című könyvet Kisimre Ferenc publicista ajánlja a közönség figyelmébe.

A Somogyi programjai

A Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház közös játékával a szerencsés megfejtők színházjegyet nyerhetnek ajándék áron. Az új játék Verdi: Álarcosbál című operájához kapcsolódik, de még várják válaszaikat Molnár Ferenc: Liliom című darabjához feltett kérdéseinkre is. A játék részletei és a kérdések olvashatók a www.sk-szeged.hu/programok/jatekok-palyazatok/370-szinhazi-koenyvtari-jatek.html oldalon.

Az Odesszai fiókkönyvtárban csütörtökön 16.30-kor Csere-bere klub iskolásoknak.

Gyermekrajz-kiállítás

A Bálint Sándor Művelődési Házban csütörtökön nyílik és április 30-ig látható a XIX. Újszegedi Gyermekrajz-kiállítás, “Farsangtól Húsvétig” címmel.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 16 órakor Egészség Bár újság beszélgetéssorozat: Érszűkület, érelmeszesedés, valamint a cukorbetegség szövődményeinek megelőzése és kezelése alternatív terápiákkal Szegeden. A sonotherápia és a Bemer terápia bemutatása és alkalmazása. Vendég: Juhász Zsóka, a szegedi Sonotherápia Centrum vezetője.

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület székházában csütörtökön 17 órakor Nemzeti Klub – “Újszögedi Esték”: Képek – hangok – jelek. A beszéd és a rovásírás kialakulása, összefüggése. Előadó: Koszta Péter.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út 8) csütörtökön 18 órakor: A magyarok szövetségének mindenki tagja. Házigazda: Bene Gábor.

Sakk-klub

A Millenniumi Klubban (Dugonics tér 12.) csütörtökön 18 órakor EHÖK Sakk-klub.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Itt vagyokSzimler Bálint szemledíjas rövidfilmjének bemutatója. A film után beszélgetés az alkotókkal.
21 órakor: Az SZFE hallgatóinak vizsgafilmjei.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15.30-kor, 17.45-kor és 20 órakor: A titánok harca 3D – színes, szinkronizált amerikai akció, fantasy. Rendező: Louis Leterrier.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 18.15-kor Team Building – magyar film. A 18.15-kor kezdődő előadást követően beszélgetést tartanak a rendezővel és az alkotókkal. Rendező: Almási Réka. Szereplők: Fullajtár Andrea, Alexis Latham, Kamarás Iván, Blaskó Péter, Géczi Zoltán, Elek Ferenc, Derzsi János.

20.30-kor: Légió – színes, feliratos amerikai akciófilm, rendező: Scott Stewart.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Dot.com – színes, feliratos, portugál-brazil vígjáték, rendező: Luís Galvao Teles.

18.30-kor: Tapsvihar – színes, feliratos dán dráma. Rendező: Martin P. Zandvliet.

Csütörtök esti bulik

A JUGYU Klubban csütörtökön 20 órakor Ifjúságsegítő és Intézményi kommunikátor Szakest. Vetélkedő, majd retro buli a ’80-’90-es évek zenéivel. Fütyülős akció!

A JATE Klubban csütörtökön 21 órakor FABULA RASA lemezbemutató koncert Az Egyetemi Tavasz programja! Unicum akció! A koncert után buli dj. Gesbin-nel! Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 21 órakor ETSZK-s buli Patkós doktorral.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban csütörtök este Lounge és hip-hop.

Az SZTEage-ben csütörtök este 20 órakor Salsa Huanita.

A Garaboncziás Borozóban csütörtök este 19 órakor Mentál Genezis, Kugli.

Előző sztori

Vállalkozók és civilek együtt és a Fidesz mellett + HANG

Következő sztori

Kék hírek: betöréssorozat és 12 határsértő