Vélemény

Adócsökkentés: a kevesebb mégis több?

Adócsökkentés: a kevesebb mégis több?

2010. április 7., szerda
Adócsökkentés: a kevesebb mégis több?

Magyarországnak egy erős kormányra, a kormányzatnak pedig egy erős vállalkozói rétegre van szüksége. Elemi érdekünk, hogy megerősítsük a kis- és középvállalkozókat.

Úgy gondolom, hogy teljesen tartható, amit a Fidesz elnöke, Orbán Viktor ígért a minap: a vállalkozások adóterheit négy év alatt, a lakosság terhelését pedig hat év alatt a régiós versenytársaink szintjére, vagy az alá tudjuk csökkenteni. Hosszú évekig működtettem a Bodó Autósiskolát. Az adócsökkentés serkentő hatására a legjobb példa a saját vállalkozásom. 1994 és 98 között, a Horn-kormány idején, a társasági nyereségadót 36 százalékról 18 százalékra csökkentették. A bevételek azonban nem csökkentek. Sőt! A társasági nyereségadóból azóta messze több folyt be, mint amikor 36 százalékos adósáv volt érvényben. Számos külföldi példa is az adócsökkentést igazolja. Ha bejött az Egyesült Államokban, Írországban vagy Szlovákiában, miért ne jönne be nálunk? Véleményem szerint a magyar emberek tisztességes adófizetők lennének, ha lenne miből fizetniük. Sajnos nincs vásárlóerő, a pénz nem forog, a cégeknek, vállalkozásoknak nincs tőkeereje ráadásul a nyakukban varrták a magas adóterheket is. Ez elviselhetetlen. Arra van szükség, hogy az állam tisztességes mértékű adót vessen ki az állampolgáraira, illetve vállalkozóira. Ami pedig még ennél is fontosabb: az állam ne potenciális bűnözőkként bánjon saját állampolgáraival. Véleményem szerint akkor az emberek tisztességesen állnak hozzá az adózáshoz és egyéb közterhekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.