Közélet

Tárki: továbbra is jelentős a Fidesz előnye

Tárki: továbbra is jelentős a Fidesz előnye

2010. március 4., csütörtök
Tárki: továbbra is jelentős a Fidesz előnye

A Tárki Társadalomkutató Intézet becslése szerint április 11-én 63-65 százalékos részvétel mellett a Fidesz-KDNP a listás szavazatok 53-55 százalékára, az MSZP 21-23 százalékra, a Jobbik 10-12 százalékra számíthat. Rajtuk kívül az LMP, és esetleg az MDF érheti el az parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt.

A februárban készült elemzés szerint az összes megkérdezett körében a Fidesz - két százalékot erősödve - 37%-os támogatottságot tudhat maga mögött. Az MSZP 15%-on, a Jobbik pedig 7%-on áll. A felmérés szerint az LMP-re 4% szavazna, míg az MDF a voksok mindössze 2 százalékára számíthat, mely értelmében mindkét párt a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos küszöb alatt áll. A múlt havi kutatás eredménye alapján a biztos pátválasztók körében a Fidesz-KDNP 61%-os, az MSZP 22%-os, a Jobbik 11%-os, az LMP 3%-os, az MDF pedig 2%-os támogatottsággal számolhat.

További részleteket a Tárki honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.