Kik indulnak a megyei választókerületekben? – frissítve!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 19-én pénteken délután négy óráig lehetett leadni az ajánlószelvényeket a helyi választási irodában. Szeged három egyéni választókerületében e határidőig a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP jelöltjeit nyilvántartásba is vette a bizottság, de a három párt jelöltjein kívül mások is összegyűjtötték és átnyújtották a szükséges számú kopogtatócédulát. Lesz olyan választókerület, ahol három jelölt közül választhatnak a lakosok, ám lehet olyan is, ahol öt-hat név is szerepelhet a szavazólapon. A valasztas.hu-n utánanéztünk, hogy kikre is voksolhatnak a szegediek és környékbeliek.

A 2010. évi választás egyik első érdekessége, hogy nem lesz MDF-es jelölt egyik körzetben sem a megyeszékhelyen, pedig itt 2009-ben még az EP-választáson is komoly erővel bírt ez a párt…

Az 1-es választókerületben van a legkevesebb induló, úgy tűnik, a választásra jogosultak összesen három jelölt közül választhatnak: Bodó Imrét (Fidesz-KDNP), Ujhelyi Istvánt (MSZP) és Zagyva Gyula Györgyöt (Jobbik) vette nyilvántartásba a bizottság. Döntésre vár még Bálint Bence Kristóf (Lehet Más a Politika) is.

A 2-es körzetben ezzel szemben hét jelölt adott le kellő számú kopogtatócédulát. Nyilvántartásba van véve Kozma József (MSZP), Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP), valamint Tóth Péter (Jobbik), Bozsóné Margóczi Katalin (Lehet Más a Politika), Knipf Róbert (Civilek). Hódi Tamás (MDF) nyilvántartásba vételét elutasította a testület, így ő nem indulhat az áprilisi választáson. A MIÉP színeiben Pápai István döntésre vár.

A szegedi 3-as körzetben öten kérték nyilvántartásba vételüket. Közülük Bohács Zsolt (Fidesz-KDNP), Botka László (MSZP) és Molnár Áron (Jobbik) neve biztosan szerepelni fog a szavazólapon, de a március 19-i határidőig Málovics György (LMP) és Tímárné Horváth Magdolna Jolán (MDF) is leadott kellő számú ajánlószelvényt a választási bizottságnál. Végül Málovics Györgyöt is nyilvántartásba vették, az MDF jelöltjét viszont elutasították, így négyen versenyezhetnek a mandátumért.

Érdekességképpen átböngésztük a többi megyei választókerületet is.

A 4. számú körzetben (Csongrád) már nyilvántartásba vették Bedő Tamás Albertet (MSZP), Vincze László Mihályt (Fidesz-KDNP), Dudás Zoltán Sándort (Jobbik) és Rabi Mihályt (MDF). Torgyán József (Torgyán Kisgazda Koalíció) és Csenki Mihály (Civilek) esetében is meghozta – pozitív – döntését a választási bizottság, így hatan versengenek a bejutó helyért.

Az 5. körzetben (Szentes) Farkas Sándor (Fidesz-KDNP), Móra József Antal (MSZP) és Varga Géza (Jobbik) indulhat a mandátumért.

A 6. választókerületben (Hódmezővásárhely) Lázár János (Fidesz-KDNP) kihívói Csengeri István (MSZP), Kovács László (MIÉP), Kristó Gabriella (Jobbik) és Takács Róbert (MDF). Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) még döntésre vár.

Ami pedig a 7. körzetet (Makó) illeti, itt Buzás Péter (MSZP) ellen Mágori Józsefné (Fidesz-KDNP), Fazekas Ferenc (Jobbik), Kovács László (Civilek), Szabó Sámuel (MDF) és Szabó Jenőné (Munkáspárt) indulhat.

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: magabiztos Szedeák-siker a bajai rangadón

Default thumbnail
Következő sztori

Elnapolták a szlovák hazafiassági törvény aláírását

Legutóbbi hasonló cikkek