FK: pont nélküli helytállás a kék-feketéknél

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy küzdelemben, hősies helytállással maradt alul az FK 1899 Szeged csapata az éllovas Bakssal szemben a megyei labdarúgás második vonalának bajnokságában. Vert helyzetből egyenlítettek 3-3-ra, de egy buta kiállítás és egy elkerülhető gól végképp eldöntötte sorukat.

Nagy küzdelmet hozott a megye II. Homokháti csoportjának rangadónak beillő összecsapása. A bajnoki éllovas Baks látogatott a kék-feketékhez. Négy hónapja nem játszott hazai környezetben bajnoki mérkőzést a szurkolók csapata. Ez meg is mutatkozott a nézőszámon, hiszen szép számmal látogattak ki a kellemes tavasz eleji időben a Felső Tisza parti Stadionba.
Talán a tavaszi fáradtság számlájára írhatjuk az álmos, és igen gyenge produkciót hozó első félidőt. A kezdeti puhatolózás után végül a baksiak szerezték meg a vezetést. A mérkőzésnek ebben a periódusában a szegedieknek olykor a labda felhozatala is problémát okozott. Egy jó ütemű kiugratásból szerzett góllal azonban sikerült szépíteni. Ez azonban nem hozta játékba a kék-feketéket. A bajnokaspiráns két megingást is kihasznált, így előnnyel mehettek a szünetre.

A félidőben átszervezte csapatát Hüvös Gábor. Ennek meg is lett az eredménye: fokozatosan átvette a játék irányítását a Szeged. A csapat teljesen más felfogásban kezdett el futballozni. Markáns, célratörő játéknak előbb szépítés lett a hozománya. Turján György nagyszerű cselsorozat után hozta vissza a reményeket, majd egy rosszul elvégzett szabadrúgás utáni kapu előtti kavarodásból ismét egyenlített az FK.
Sajnos ami ezt követte, az maga volt a rémálom. Három perc alatt végérvényesen elvesztette a találkozót a Szeged. Előbb egy buta fegyelmezetlenség, majd egy elkerülhető gól szabott gátat a bravúrnak. Innen már nem tudott felállni a csapat.

A labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoport 16. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Baks KSE 3-4 (1-3). Szeged, Felső Tisza parti műfű, 200 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Nyakas Szabolcs és Cseh Géza).

FK 1899 Szeged: Brunczvik – Nagy, Havas, Turján, Meszes, Juhász (Halász 59′), Dóra, Joszt (Lednitzky 46′), Ács, Holecska (Majoros 79′), Túróczi (Fodor L. 46′). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Baks: Tóth M. – Bereczki, Potor (Papp 88′), Tóth A., Kovács, Kasza, Vári (Balogh 51′)), Bánfi, Kiss, Kapornai, Szalai V. (Varga 79′). Edző: Kálmán Róbert.
Gólszerzők: Holecska (23′), Turján (65′), Havas (78′) illetve Tóth A. (12′), Potor (33′), Bereczki (40′), Kiss (84′).
Sárga lap: Holecska (50′), dr. Havas (71′), Dóra (74′) ill. Kovács (63′)
Kiállítva: Ács (81′).
Jók: Turján, Lednitzky ill. Potor, Tóth A., Kiss.

Ifjúsági mérkőzésen:
FK 1899 Szeged – Baks 3-5

Hüvös Gábor: Nem látszódott a mérkőzésen a tabella által mutatott különbség a két csapat között. Hatalmas akarattal tudtunk kiegyenlíteni 3-1-es vert helyzetből, és épp egy pici kellett volna, hogy itthon tartsuk az egy pontot. Sajnos nem sikerült. A két rangadó után – ahol bár pontok nélkül, de nem vallottunk szégyent – most már itt az ideje, hogy elkezdjük a felzárkózást az élmezőnyhöz. A szombati találkozón szeretném kiemelni Turján György és Lednitzky András játékát.

Előző sztori

Jégkorong: a Tisza Volán a második vonal bajnoka

Következő sztori

Névforduló: Bach születésnapja