Fotókkal is köszönti a tavaszt Szeged + KÉPEK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az Olasz Kulturális Központban megrendezett Tavaszi Fotószalon volt a Szegedi Tavaszi Fesztivál hivatalos nyitórendezvénye. A fesztivál keretében tizenhárom helyszínen kiállításokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal és gyermekprogramokkal várják a vendégeket április 5-éig.

A kiállításon hét szegedi fotográfus – Básthy Gábor, Frank Yvette, Gyenes Kálmán, Illés Tibor, Németh György, Schmidt Andrea és Segesvári Csaba – munkáiból összeállított tárlatot tekinthetnek meg az érdeklődők április 2-ig. A kiállítás látogatói Illés Tibor, a SZEGEDma.hu fotósának panorámaképei segítségével egy virtuális sétán a város legszebb pontjait is bebarangolhatják.

A Szegedi Tavaszi Fesztivál ünnepélyes megnyitóján Solymos László alpolgármester elmondta, hogy a következő egy hónapban hatvan programot kínálnak a szervezők.

A szervezők idén is törekedtek arra, hogy a legkisebbeknek is kínáljanak kulturális programokat: lesz tündérbál, matiné hangverseny és zenés meseóra is. A kórházban fekvő gyermekekhez pedig a Kövér Béla Bábszínház művészei látogatnak el a fesztivál ideje alatt.

A fesztivál ideje alatt Szeged vendége lesz egy-egy beszélgetés erejéig Müller Péter, Vujity Tvrtko, s három borász: Áts Károly, Jekl Béla és Taschner Kurt is.
Számos kísérőrendezvény is kapcsolódik a fesztiválhoz. Szegeden kezdődött az idén húszéves magyarországi Lions mozgalom jubileumi ünnepségsorozata, a színházban énekel Miklósa Erika Rossini Ory grófjában, a víz világnapjai alkalmából pedig ismeretterjesztő rendezvények várják az érdeklődőket a Szent István téri víztoronyban.

no images were found

Előző sztori

Piacavatás Üllésen – támogatás a helyi termelőknek + FOTÓK

Következő sztori

Teke: BL-döntős a Szegedi TE