Csütörtök: Szülők iskolája

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt alkalomból álló tréningsorozat indul csütörtökön Szülők iskolája címmel azoknak, akik szeretnék tudni, mitől család a család. A Fekete Házban könyvbemutató lesz, két vetítéssel, kiállítással egybekötött előadást is hallhatunk exotikus tájakról, és Székhelyi József színművész lesz a Közéleti Kávéház vendége. A moziban már látható Hajdu Szabolcs filmje, a Bibliotheque Pascal, amely az idei 41. Filmszemlén az Arany Orsó-fődíjat, a külföldi kritikusok díját, és az operatőri díjat is megkapta.

Színház és hangverseny

A Pinceszínházban csütörtökön 20 órakor Argentína – kedély-koncert egy részben Rutkai Bori és a Specko Jedno zenéjével.

Az SZTE ZMK Fricsy hangversenyteremben csütörtökön 19 órakor a SZTE ZMK Szimfonikus Zenekar hangversenye. Vezényel: Somorjai Péter.

Könyvbemutató

A Rendezvényház Nonprofit Kft. szervezésében Szőke Dávid Sándor: „Az életöröm zenéje” című könyvbemutatója lesz csütörtökön 17 órakor a Fekete-Házban (Somogyi u. 13.) A szerzővel Kisimre Ferenc publicista beszélget. Meghívott vendég: Tipity Mária, balett, tánc, rekreáció oktató. Helyszínen a könyv kedvezményes áron megvásárolható.

A Somogyi-könyvtár programjai

Élet az esőerdőben – borneói hangulatok címmel Karancsi Zoltán tanszékvezető főiskolai docens tart előadást a Petőfitelepi fiókkönyvtárban (Szántó Kovács János u. 28.). A csütörtökön délután 16 órakor kezdődő program az előadás témájához kapcsolódó fotókiállítás megnyitója is egyben. A kamaratárlat március végéig tekinthető meg.

A Gyermekkönyvtárban csütörtöktől április 3-ig látható a Hova bújt a húsvéti nyuszi? – ötletadó könyvkiállítás a húsvéti készülődéshez. A program a Szegedi Tavaszi Fesztivál programsorozat része.

Az Odesszai fiókkönyvtárban könyvet, szalvétát, bélyeget, játékot, képeslapot vagy bármi mást is cserélgethetnek a gyerekek csütörtökön 16.30-tól a Csere-bere klubban. A szervezők csupán annyit kérnek a cserélgetőktől, hogy amit hoznak, az ép és jó állapotú legyen.

Közéleti Kávéház

Az Alabárdos Étterem és Borozóban (Oskola u. 13.) csütörtökön 17 órakor Házam, hazám – beszélgetés Székhelyi József színművésszel. Beszélgetőtárs: Szalay István matematikus.

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 17 órakor Az agykontrollról szabadon címmel kötetlen beszélgetést hallhatnak Bán Hajnival, az egyik szegedi agykontroll klub vezetőjével. Beszélgetőtárs: Sóti Judit egészségtan tanár, természetgyógyász.

Az élő istennő országa

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) csütörtökön 15 órakor Nepál – az élő istennő országa Somogyi Károlyné diavetítéses előadása.

Szülők iskolája

A Starline Nyelviskolában (Püspök u. 11/A.) csütörtökön 18 órakor Szülők iskolája – tréning. Az 5 alkalomból álló tréningsorozat első témája: Mitől család a család? Miért nehéz jól szeretni? Vezető: Csikósné Monostori Erzsébet, pedagógus-szakértő.

Sakk-klub

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 18 órakor Sakk-klub.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Az irányítás határai – feliratos, spanyol-angol-japán film, rendező: Jim Jarmusch.

21 órakor: Doctor Parnassus és a képzelet birodalma – francia-kanadai film, rendező: Terry Gilliam.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16, 18 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

20 órakor: Egek ura – színes, feliratos amerikai vígjáték, rendező: Jason Reitman.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Egek ura – színes, feliratos amerikai vígjáték, rendező: Jason Reitman.

18.15-kor: Bibliotheque Pascal – színes, magyar-német filmdráma, rendező: Hajdu Szabolcs.

20.30-kor: Kilenc – színes, feliratos amerikai musical. Szereplők: Daniel Day-Lewis, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Marion Cotilard, Kate Hudson, Judi Dench, Sophia Loren, Stacy Ferguson. Rendező: Rob Marshall.

Csőke József terem:

16.15-kor: Sárkányvadászok – színes, szinkronizált francia-német animációs családi film, rendező: Guillaume Ivernel, Arthur Qwak.

18.30-kor: Akvárium – színes, feliratos brit film, rendező: Andrea Arnold.

20.45-kor:  Bibliotheque Pascal – színes, magyar-német filmdráma, rendező: Hajdu Szabolcs.

Csütörtök esti bulik

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor JUGYUS buli – Péterfy Bori koncert. Jägermeister akció! Házigazda: Dj. Egon. JUGYU kártyával a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor GYTK-s buli Patkós doktorral / Maximilian + gyömbér akció.

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 19 órakor Stojšić Jovan zongorázik

Az IH Café-ban csütörtökön 21 órakor Pont4 koncert. Jegyár: 500 Ft.

A Fészek Klubban csütörtökön 20 órakor Exit Reloaded, Dark Cherry koncert. Belépő nincs!

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Buli az Atissal.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban csütörtök este DJ Tyler.

Előző sztori

Kék hírek: bírságfizetés bankkártyával

Következő sztori

Átadták a Pulz utcai villamostelep új szerelőcsarnokát