Csütörtök: A frankofón mozi éjszakája

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április első napja nem csak a bolondoké, de ezúttal a frankofón filmeké is, délutántól éjszakáig a Grand Caféban, és Áprilisi tré-fa címmel nyílik Vedelek Tamás humoros képrejtvény kiállítása a Stefánia Cukrászdában. Nagycsütörtök a keresztény hagyomány szerint az utolsó vacsora napja, amikor Jézus a Getsemáné-kertben búcsút vett tanítványaitól és felkészült az áldozatra. Ezen a napon a Bálint Sándor Művelődési Házban Nagycsütörtöki gondolatok címmel Kiss Imre plébános előadását hallhatják, és az ünnepi készülődés jegyében a Móra utcai fiókkönyvtárban húsvét-váró foglalkozás lesz kicsiknek.

Színielőadások

A Nagyszínházban csütörtökön 19 órakor Fenyő-Tasnádi: Aranycsapat – viharos gólöröm két nagyiramú félidőben (bérletszünet).

Az IH Café-ban csütörtökön 17.30-kor Színház az egész család. Közreműködik: Fekete Gizi, Rácz Rita, Rácz Tibor, Rácz Máté és Silló István. Jegyár: 1800 Ft.

Áprilisi tré-fa – Vedelek Tamás humoros képrejtvény kiállítása

A Stefánia Cukrászdában csütörtökön nyílik meg Vedelek Tamás humoros képrejtvény kiállítása. Ez a bolondos április bolondos kiállítása, ami fejtörőkön keresztül szórakoztat és gondolkodtat egyszerre, keveri a nyelvi és a vizuális humor elemeit. Alkotójuk több éves szellemi termését osztja meg a közönséggel, amivel eddig csak a szűkebb baráti körét szórakoztatta. A kiállítás április 22-ig látogatható, ingyenesen.

Gyermekprogramok

A Százszorszép Gyermekházban csütörtökön 10 és 15 órakor Az égigérő fa – a Kontraszt Táncstúdió előadása. Gyerekként sokszor vágyunk arra, hogy találkozzunk a Jótündérrel, aki teljesíti minden kívánságunkat. Polla is megjutalmazza a testvérének mesélő kislányt, aki el is repül a kalandokkal teli dzsungelbe…

A Móra utcai fiókkönyvtárban csütörtökön 10 órakor Húsvét-váró foglalkozás a Napsugár Óvoda csoportjának.

Nagycsütörtöki gondolatok

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) csütörtökön 16 órakor Nagycsütörtöki gondolatok címmel Kiss Imre plébános előadását hallhatják.

Hunniareg-előadás

A Nemzetiségek Házában csütörtökön 16 órakor a Hunniareg Pedagógiai Intézet Csongrád Megyei Irodája tart tájékoztató előadást.

Közéleti Kávéház

A Szegedi Tudományegyetem Topolya sori csarnokában csütörtök 15 óra a Sport, életmód, egészség című kézikönyv bemutatása (Akadémiai Könyvkiadó). Vendég: Szatmári Zoltán egyetemi docens a könyv főszerkesztője, és szerkesztő kollégái, a JGYPK Testnevelés és Sporttudományi Intézet munkatársai. Beszélgetőtárs: Fritz Péter adjunktus, intézetvezető helyettes.

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 17 órakor India az újkorban – vetített képes előadás. Előadó: Deák Imre bölcsész- és joghallgató.

A Bibliotékában (Kálvária sgt. 14.) csütörtökön 17 órakor “Bolond nap” a szegedi alkotók vidám estje, amelyen Romhányi Józsefre, a „Rímhányóra” emlékeznek Németh János, Budai István, Goda Józsefné, Sántáné Kurunczi Mária, és még sokan mások.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út 8) csütörtökön 18 órakor A magyarok szövetségének mindenki tagja. Vendég: Zagyva Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke. Házigazda: Bene Gábor.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

A Frankofón mozi éjszakája

A délután kezdődő és egészen késő éjszakába nyúló Grand Café-s vetítésen, új filmek és régi kedvencek egyaránt előkerülnek, melyeket egy igazi klasszikussal, a Dobermannal koronázzák meg 23 órától.

15.30-kor: The way I look at You – rendező: Jean-Stephane Bron – svájci film (2004).

17 órakor: De pere en flic – rendező: Emile Gaudreault – kanadai film (2009).

19 órakor: L’autre Irene – rendező: Andrei Gruzniczki – román film (2009).

21 órakor: Quand la mer monte – rendező: Yolande Moreau és Gilles Porte – francia-belga film (2004).

23 órakor: Dobermann – rendező: Jan Kounen – francia film (1997).

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 és 16 órakor: Így neveld a sárkányodat 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Christopher Sanders, Dean DeBlois.

18 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

20 órakor: Farkasember – színes, feliratos amerikai akciófilm, rendező: Joe Johnston.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film. Rendező: Chris Columbus.

18.15-kor és 20.30-kor: Czukor show – színes magyar dráma, rendező: Dömötör Tamás.

Csőke József terem:

16 órakor: Báthory – A legenda másik arca – színes, szinkronizált cseh-szlovák-magyar-angol-amerikai történelmi thriller, rendező: Juraj Jakubisko.

18.30-kor: Elveszett személyek körzete – színes, feliratos belga-holland-magyar-német-francia film. Rendező: Caroline Strubbe.

20.45-kor: Agora – színes, feliratos spanyol történelmi dráma. Rendező: Alejandro Amenábar.

Csütörtök esti bulik

A JUGYU Klubban csütörtökön 22 órakor KMK Záróbuli – “KMK a kultúráért, együtt a KMK-ért!” Fellépő: SZTElen zenekar. Házigazda: DJ Boki. Karaoke, italakció: Bacardi és VBK. Egyetemi diákigazolvánnyal a belépés díjtalan. Külsősöknek 500 Ft.

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor White coat effect party Novákkal.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor Bolondok napi buli. Gin-Tonic akció! Házigazda: Dj. Egon. Éjfélig a belépés ingyenes!

A Jazz Kocsmában csütörtök este Lekvár – jam session.

Az SZTEage-ben csütörtökön 20 órakor Salsa Huanita.

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Buli az Atissal.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban csütörtök este Bolondok napi őrület.

A Garaboncziás Borozóban csütörtökön 21 órakor Menelik, Kool Runningz Crew, Daggerin Sound, MC Meenie Man.

Előző sztori

Géndiagnosztika: az orvos válaszol

Következő sztori

Felbolydult fociélet a megyénkben + HANG, FOTÓK