Az MSZP hazugságairól beszélt Szegeden Áder János

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Az elmúlt nyolc esztendő szocialista kormányainak teljesítményét és választási ígéreteit híradórészletekkel, kisfilmekkel szemléltette Áder János (Fidesz) európai parlamenti képviselő az újszegedi Rendezvényházban, ahová Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselőjelölt meghívására érkezett. A szombat esti fórumon Áder elmondta, hogy szerinte nem a szocialista jelöltek fognak nyerni Szegeden a választáson.

Hazugság, gazdasági életünk alakulása, korrupció, ünnepeink és a választás. E témák köré építette fel a totóval, híradó és egyéb tévéműsorok részleteivel színesített előadását Áder János az újszegedi Rendezvényházban tartott fórumán szombat este.

Balatonőszöd a hazugság szinonimájává vált. Ahogy fogalmazott „egy normális demokráciában egy ilyen után le szokott mondani a miniszterelnök”. Emlékeztetett, sokan elfelejtik, hogy nem csak ekkor hazudtak a szocialisták. Példaként tévéfelvételek segítségével felidézte, amikor Lendvai Ildikó arról beszélt, hogy nem lesz tandíj, alacsonyabb lesz ellenben a diákhitel kamata. Ma már tudjuk, hogy nem így lett. A szocialisták választási ígéretei között szerepelt, hogy nem lesz gázáremelés, és mint tudjuk, mégis lett.

Áder emlékeztetett arra is, mind Medgyessy Péter, mind Gyurcsány Ferenc ígéretet tett, hogy 400 ezer új munkahelyet teremtenek. Ezzel szemben csak tavaly 100 ezer ember veszítette el állását. „Mire az új kormány megalakul, húsz éve nem tapasztalt munkanélküliség lesz hazánkban” – hangsúlyozta Áder János.

Az európai parlamenti képviselő elmondta, a szocialisták 2003-ban azt ígérték, hogy 2008 januárjában bevezetik az eurót hazánkban, amiről kormánydöntés is született annak idején. „A legoptimálisabb előrejelzések szerint is leghamarabb 2014-ben történhet meg az euró bevezetése” – jelentette ki Áder.

no images were found

Ahhoz, hogy könnyen válaszoljon arra a kérdésre, hogy mi is a választások igazi tétje, szintén a múltba kalauzolta el a jelenlévőket. Ezúttal azonban az Orbán-kormány alatt épített épületekről és jelentősebb beruházásokról mutatott képeket. Mint elmondta, ezek nem szerepeltek a 2002-es választási kampányukban. Mint elmondta, azért mutatta ezeket, mert ha a szocialisták annyi dolgot fel tudnának mutatni, mint amit ő mutatott, akkor szorosabb lehetne az MSZP választási veresége.

„Nem az a kérdés, hogy mi szerepel a pártprogramban, hiszen a papír sokat elbír, hanem az, hogy az adott kormány mit tesz” – hangsúlyozta Áder János. A Fidesz céljai közül kiemelte a munkahelyteremtést, az államadósság és az adók csökkentését és azt, hogy újra emelkedő pályára kívánják állítani hazánk gazdaságát. A korrupció és a bűnözés visszaszorítása mellett Áder szerint kérdés, hogy lesz-e olyan kormánya Magyarországnak, mely nem fordítja egymással szembe a határ egyik és másik oldalán élőket. „A következő választás tétje, hogy májustól lesz-e olyan kormánya az országnak, amely ezeket a célokat meg is valósítja” – jelentette ki az európai parlamenti képviselő.

A szombat esti fórumon részt vett Nógrádi Zoltánon kívül Bohács Zsolt és Bodó Imre országgyűlési képviselőjelölt is, s mindhárman arra buzdították a fórum résztvevőit, hogy menjenek el április 11-én szavazni, és voksoljanak a változásra.

„176 körzet 176 külön kis világ bizonyos szempontból. Az elmúlt húsz év tapasztalata az, hogy a pártszimpátiák döntően meghatározzák a jelöltek esélyeit is. Az, hogy Szegeden mi lesz, nagyon érdekes kérdés, hiszen az elmúlt választáson a szocialisták nyertek. Szerintem ez most nem így lesz” – mondta portálunk kérdésére Áder János európai parlamenti képviselő, aki szerint elmúlt nyolc év történései azt bizonyítják, hogy Magyarországnak nagy változásra van szüksége. A közvélemény-kutatások egyre fokozódó választási kedvet mutatnak, ám jósolni igen nehéz. „Arra tudok biztatni mindenkit, hogy menjen el szavazni, mert négyévente van arra lehetőség, hogy az előző négy évről és annak kormányzati gyakorlatáról véleményt mondjanak az emberek, és döntést hozzanak arról, hogy a következő négy évben ki irányítsa az ország ügyeit” – mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Áder János.

no images were found

Előző sztori

Közbiztonság-létbiztonság

Következő sztori

Sima FK-győzelem a Tanárképző ellen + FOTÓK