Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Árvízi emléknap: cserkészek a Dóm téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Magyar Cserkész Szövetség 5. cserkészkerület és a katolikus plébánia szervezésében szombaton immár hatodik alkalommal Árvízi emléknapot tartottak a Dóm téren.

A rendezvény céljául az összefogást, az együvé tartozást határozták meg a szervezők.

Az 1879-es nagyárvíz idején is ez a szellem segített Szeged újjáépítésében – tudtuk meg a rendezvény két főszervezőjétől Szarvas Esztertől és Vukics Adrienntől. Orvostanhallgatók segítségével egészségügyi bemutatón vehettek részt az érdeklődő kisebb-nagyobb gyerekek, főzőversenyt rendeztek, de nem maradhatott el a hagyományos számháború sem. A bátrabbak benevezhettek az élő csocsó játékba, a kicsik bábelőadást nézhettek, kartonházat építhettek és csokievő-versenyen is összemérhették tudásukat, ügyességüket. A Dóm altemplomában egy meseerdőt is felállítottak a szervezők, mely a cserkészcsapat nyári nagytáborához kapcsolódott István király keretmeséjével. A napot délután Szeged 1879-es árvíz utáni újjászületésének emlékére tartott hálaadó szentmise és tábortűz zárta.

Illés Tibor

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Bella Árpád a Pick Szeged új ügyvezető elnöke

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: ötgólos Universitas-siker Dunaújvárosban

Legutóbbi hasonló cikkek