Bulvár

Akár 10 centiméter friss hó is várható

Akár 10 centiméter friss hó is várható

2010. március 11., csütörtök
Akár 10 centiméter friss hó is várható

Az ország egyes részein csütörtökön akár 10 centiméternyi friss hó is hullhat, az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, sárga riasztást és figyelmeztető jelzést adott ki az ország egész területére.

A szolgálat honlapján közölt információk szerint többfelé várható havazás az országban, az alacsony hőmérséklet miatt csak lassan fog olvadni a kedd óta lehullott hómennyiség. Csütörtökön a Szeged-Győr tengely körzetében kell nagyobb mennyiségű hóra számítani. A havazás a Dunántúl délnyugati részén délutántól kezd megszűnni, az ország keleti harmadában viszont már 2-6 centiméternyi hó várható. Az elkövetkezendő napokban kezdetben borult idő várható, majd felszakadozik, csökken a felhőzet, többórás napsütésre is számítani lehet. Ugyanakkor az átmeneti felhőzet-növekedésből elsősorban északon szórványosan hózáporok is kialakulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a hétvégén plusz 1 és mínusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 0 és 10 fok között várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.