Bulvár

A Tisza áradása miatt lezárják a rakpartot

A Tisza áradása miatt lezárják a rakpartot

2010. március 5., péntek
A Tisza áradása miatt lezárják a rakpartot

A Tisza áradása miatt péntek este nyolc órakor lezárják a rakpartot Szegeden; a folyó várhatóan kilép az úttestre, de a víz csak a fél útpályát érinti majd - tájékoztatta az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az MTI-t.

Priváczkyné Hajdú Zsuzsa

elmondta, az előrejelzések szerint a folyó Szegednél nem éri majd el az elsőfokú készültség elrendeléshez szükséges szintet, és 570 centiméter körül tetőzik. Utoljára a rakpartot január 3-án zárták le áradás miatt, akkor egy hónapig nem használhatták az autósok az útszakaszt. Ez az első napokban komoly közlekedési dugókat okozott a csongrádi megyeszékhelyen, ahol a villamoshálózat felújítása miatt több ponton is forgalomkorlátozás van érvényben. A Tisza Szegednél mért eddigi legmagasabb vízszintje 1009 centiméter volt 2006. április 21-én.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.