Közélet

A szerbeknél mínuszban vannak a magyarok

A szerbeknél mínuszban vannak a magyarok

2010. március 6., szombat
A szerbeknél mínuszban vannak a magyarok

Két közvélemény-kutató intézet - a Medium Gallup és a Megatrend - közös felmérésének eredménye szerint a szerbek jobban szeretik a japánokat, mint szomszédjaikat, azoknak a nemzeteknek a tagjait, akikkel együtt élnek - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A -5-től +5-ig terjedő skálán a magyarok is negatív tartományban találták magukat a szerbek szemében: -1,6 kaptak a közvélemény-kutatás szerint. A szerbek továbbra is a legkevésbé szeretik az albánokat (-3,3), de nemigen kedvelik a horvátokat sem (-2), ám ezzel a két nemzettel a közelmúltban háborúskodtak, ami magyarázatot adhat a kifejezett ellenszenvre. A bosnyákok – akikkel szintén háborúban voltak – a magyaroknál „jobb helyezést” értek a -1,3 értékkel. Ugyanennyit kaptak a cigányok is. A nagy nemzetek közül egyedül az oroszok vannak jelentősebb pluszban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.