Szerda: Újra Szabadegyetem – Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sümegi Pál egyetemi docensnek a Kárpát-medence őstörténetéről szóló előadásával folytatódik szerdán a Szabadegyetem – Szeged programsorozat a TIK-ben. A Kisszínházban Visky András identitásjátéka, a Tirami su látható, a Fricsay-teremben szegedi muzsikus családok pódiuma, és folytatódik a Reök Önképzőkör. Az IH-ban Rock&Roll Dance Party, aki pedig a télies időben Vitaminra vágyik, azt este irodalmi beszélgetésre várják a Grand Café-ba.

Színház, bábszínház és hangverseny

A Szegedi Nemzeti Színház stúdió-előadásaként, a Kisszínházban kerül színre szerdán 19 órakor Visky András identitásjátéka Tirami su címmel. A darabot Bodolay Géza rendezte, a szerepeket Gidró Katalin és Horváth Illés játssza.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán 10 órakor A kis Mukk (Vitéz László bérlet).

Az SZTE ZMK Fricsay-termében szerdán 17.30-kor Házimuzsika – szegedi muzsikus családok pódiuma. A koncertet megnyitja: Pukánszky Béla rektorhelyettes. Műsorvezető: Beslin Anita. A belépés díjtalan

Felolvasó délután

A Francia utcai fiókkönyvtárban szerdán 14 órakor a „Mesélj még, kérlek” című szenior novellapályázat műveiből rendezett felolvasó délutánt tartanak. A novellák elhangzása után Dudás Istvánné és Medgyesi Mária díjazottakkal Beslin Anita, a Magyar Rádió Szegedi Körzeti Stúdiójának munkatársa beszélget.

Reök Önképzőkör

A Reök-ben szerda 16.30-kor Önképzőkör Cserjés Katalinnal. A program: Henri de Toulouse-Lautrec, a plakátfestő; a szecessziós művész – prezentáció vetítése, majd kiállítótéri séta és a munka megkezdése.

Fotótörténeti előadás

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) szerdán 17 órakor Fotótörténeti előadás, II rész. Előadó: Gyeviki János.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban szerdán 17 órakor A tudatosság gyógyító hatalma címmel Sóti Judit természetgyógyász, egészségtan-tanár beszél az ember energetikai anatómiájáról (a fájdalomtestről, az auráról, a meridián-rendszerről).

A Százszorszép Gyermekházban (Kálvin tér 6.) szerdán 17 órakor Ételallergia Klub. Jelentkezés: Barnáné Szalai Zsuzsanna klubvezetőnél. További információ a 62/ 634 402 vagy a 70/ 953-97-13 telefonszámon kérhető!

A Városháza Házasságkötő termében szerdán 18 órakor A világot járva Szegedről – “Mindenütt jó, de legjobb Szegeden!” – videoprojektoros kivetítés. Válogatás Szeged utazó nagykövete fotóiból. Vendég: Kozma József országgyűlési képviselő. Beszélgetőtárs: Tóth Károly önkormányzati képviselő.

Egyetemi programok

A TIK-ben szerda 15-17 óráig a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének előadása lesz.

Ugyancsak a TIK-ben szerdán 18 órától újra Szabadegyetem – Szeged előadás: Az ember és környezet kapcsolata a Kárpát-medencében az elmúlt 30 ezer évben. Előadó: Sümegi Pál tanszékvezető egyetemi docens (SZTE TTIK).

A JUGYU Klubban szerdán 17 órakor Iránytű a munkaerőpiachozD. Fizel Natasa előadása. A belépés díjtalan!

Tudatos Gondolkodók Napja

A B-612 Kulturális Műhelyben (Bécsi krt. 7.) szerdán délután 18 órától Tudatos Gondolkodók Napja. Témák: Párkapcsolat, férfi és női energiák, konfliktus a családban, önmagunk szeretete.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: Vitamin irodalmi beszélgetésekKondor Vilmos: Bűnös Budapest című regényéről. A szerzővel készült interjút elolvashatják a http://www.muut.hu/korabbilapszamok/016/kondor.html oldalon.

21 órakor: Utolsó jelentés Annáról – magyar film, rendező: Mészáros Márta.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15.30-kor és 17.45-kor: Fame – Hírnév – színes, feliratos amerikai musical, rendező: Kevin Tancharoen.

20 órakor: Az informátor – színes, feliratos amerikai vígjáték. Rendező: Steven Soderbergh.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Derült égből szerelem – színes, feliratos amerikai romantikus dráma, rendező: Brandon Camp.

18.15-kor: Köntörfalak – színes, magyar dráma. Szereplők: Elek Ferenc, Rába Roland, Tompos Kátya. Rendező: Dyga Zsombor.

20.30-kor: Egyszerűen bonyolult – színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjáték, rendező: Nancy Meyers.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Oda az igazság – színes, magyar történelmi dráma, rendező: Jancsó Miklós.

18.30-kor: Mások vagyunk – színes, feliratos német romantikus dráma, rendező: Maren Ade.

Szerda esti bulik

A Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u.) szerdán 18 órakor Görög Táncház.

A Jazz Kocsmában szerda este a Matthew Mitchell Trio saját szerzemények mellett Thelonious Monk, Miles Davis, John Coltrane és Duke Ellington darabjait adja elő.

Az IH-ban szerdán 20 órakor Rock&Roll Dance Party. Lemezlovas: Horváth Károly. Vendég: Pumkin’s (rockabilly band). 21 órától tánctanítás a Tánccentrum közreműködésével.

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor ÁJTK-s buli Patkós doktorral és DJ Kincsessel. Grant s Whiskey + Cola akció.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor 1+1 Gólyaparty. Házigazda: Dj. Gesbin. Vodka-Red Bull akció! Gólyáknak és párjaiknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

Az Icon Café & Lounge-ban szerda este Az elmúlt 10 év legnagyobb disco zenéi.

Előző sztori

Blues- és dzsesszfesztivál Szegeden Tim Ries-szal

Következő sztori

Hallgassa meg az SZTE két rektorjelöltjét!