Szerda: Lesz-e világvége 2012-ben?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lesz-e világvége 2012-ben? – a kérdésre a választ a Közéleti Kávéházban keresik szerda délután. A kultúra kedvelői számára bőven kínálkozik program: lesz színház, bábszínház, hangverseny, kiállítás megnyitó, és kétnyelvű előadás a fotográfiáról és az irodalomról. A TIK-ben az USA-ban történő hallgatói munkavégzésről kaphatnak felvilágosítást, este ismét lesz Rock – Pöri, ezúttal Farsangi zenés alakoskodás.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 14 órakor Hattyúk tava gyerekeknek (Tréfi bérlet).

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Hal a zacskóban – ütközési kísérlet emberi lényekre (bérletszünet).

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán 10 órakor A kis Mukk (Vidor bérlet).

Hangverseny

A Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc termében szerdán 19 órakor Lucz Ilona zongora-hangversenye lesz. Műsor: Bach: Olasz Koncert BWV 971, Beethoven: Hat Bagatell op. 126, Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai, Liszt: E-dúr Legenda (Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár), Kadosa: Partita hegedűre és zongorára op. 14. Közreműködik: Szecsődi Ferenc hegedűművész.

A Házasság Hete

A Fekete Házban (Somogyi u. 13.) szerdán 16 órakor Gyermekrajz-kiállítás megnyitója. Művészeti vezető: Szűcsné Kopasz Kinga. Fellépnek: Kerekes Enikő népdalénekes és tanítványai. A kiállítás február 10-24. között látható. Nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap 10-17 óráig.

Reök Önképzőkör 2010. tavaszi félév

Szerdán 16.30-kor ismét Reök Önképzőkör – kezdődik a 2010. tavaszi félév. Az Önképzőkör vezetői: Cserjés Katalin (SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék) és Újvári Edit (SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet).  Ezúttal Cserjés Katalin, Újvári Edit vezetésével: Az önképzőkör ismertetése, a félévi program megbeszélése, ismerkedés a Henri de Toulouse-Lautrec tárlattal.

Közéleti Kávéház

Az Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. fsz. tárgyaló) szerdán 16 órakor Tarnai László: Ez sem az – könyvbemutató. Házigazda: Majzik István, a Bába és Társa könyvkiadó ügyvezető igazgatója. A könyvet bemutatja és beszélgetőtárs: Polner Zoltán költő.

Az Alabárdos Étterem és Borozóban (Oskola u. 13.) szerdán 18 órakor 2012-ben lesz-e világvége? – A Föld pólusváltása – 2012 után milyen lesz az élet az Újföldön? Vendég: Hegyközi Mária Magdolna pszichológus, tisztánlátó. Háziasszony: V. Dicső Anikó televíziós szerkesztő. Közreműködik: Kiszely Zoltán színművész, aki Kenéz Heka Etelka ezotér verseiből ad elő.

Millenniumi Kávéház

A Millenniumi Kávéházban szerda este 20 órakor Pál Gyöngyi: Bábel után 2010-ben – Gondolatok a fotográfiáról és az irodalomról – magyar és francia nyelvű előadás az Alliance Française szervezésében.

Egyetemi programok

Az intoxikációtól a rehabilitációig címmel ad elő a SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika „Elme Mater” posztgraduális tudományos továbbképző programjának keretében Demeter Ildikó osztályvezető főorvos, és Tari Róbert osztályvezető főorvos (SZTE) ÁOK Pszichiátriai Klinika) szerdán 14.30-kor. Helyszín: az új klinikai tömb (Szeged, Semmelweis u. 6.) földszinti tanterme.

A TIK-ben szerdán 9 -18 óráig USA munka promóció és tájékoztató előadás. Az érdeklődők az USA-ban történő hallgatói munkavégzésről kaphatnak felvilágosítást.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: Holdhercegnő – magyar-angol-francia film, feliratos verzió, rendező: Csupó Gábor.

21 órakor: Téli utazás – feliratos orosz film, rendező: Kirill Serebrennikov.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor és 15.30- kor: Toy Story – Játékháború 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: John Lasseter.

17 és 20 órakor: Avatar 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy, rendező: James Cameron.

Balázs Béla terem:

15.30-kor és 20.30-kor: Báthory – A legenda másik arca – színes, szinkronizált cseh-szlovák-magyar-angol-amerikai történelmi thriller, rendező: Juraj Jakubisko.

18.15-kor: Sherlock Holmes – színes, szinkronizált amerikai akció – kalandfilm, rendező: Guy Ritchie.

Csőke József terem:

15.45-kor és 20.15-kor: A próféta – színes, feliratos francia thriller, rendező: Jacques Audiard.

18.30-kor: Hold – színes, feliratos angol sci-fi,  rendező: Duncan Jones.

Szerda esti bulik

Az All Music-ban (Brüsszeli krt. 6.) szerdán este 20 órától ROCK – PÖRI a zenei humor és a tarkaság jegyében – Farsangi zenés alakoskodás sok játékkal és viccel. Az alapinstrukció: „Fel is öltözhetsz valaminek, de neki is vetkőzhetsz…” A házigazda Pleskonics András (Dr. Rock, vagy Rock-DJ Plesi).

A Millenniumi Kávéházban szerda este 20 órakor “Szentiványi sugár torony, de messzire ellátszik …” – vajdaszentiványi és jobbágytelki táncház a Balga zenekarral. Táncot tanít: Tolmacsov Péter.

A Pick Étterem és Sörözőben szerdán 18 órakor Bolgár Táncház. Vezeti: Bajusz Kata.

A JUGYU Klubban szerdán 21 órakor Hip Hop Est vol. 3. Fellépők: Hősök, DJ. Zomblaze, Funktasztikus. A koncertek után hip-hop buli hajnalig DJ. Nepali-val. Whiskey-Cola akció! Egyetemi diákigazolvánnyal a belépés díjtalan. Külsősöknek 800 Ft.

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor BLACK SERIES – Funky, Hip Hop, R&B ALL night long Novákkal és Gedzoval.

A JATE Klubban szerda 22 órakor Közgazdász buli. Házigazda: Dj. Gerappa. Vodka-Red Bull akció! GTK-soknak ingyenes!

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

A Garaboncziás Borozóban szerda este The Void, Barbears, Cultura Tresh, Deliberate Jeopardazitaion.

Előző sztori

Vesztett az állam a Postabank-perben

Következő sztori

„Angolosan” próbált távozni a pakisztáni határsértő