Óvatos edzők a magyarkupa-meccs előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pick Szeged – Kecskemét magyarkupa-mérkőzéssel kezdetét veszi a kézilabdás idény az újszegedi sportcsarnokban. A két együttes a legjobb nyolc között szombaton 17 órakor találkozik.

Magyarkupa-mérkőzéssel kezdi meg idei szereplését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A szegediek ellenfele a legjobb nyolc között az a Kecskemét, amelytől tavaly ősszel 40-32-re kikaptak idegenben. Azóta a Picknél edzőváltás volt, Maticsot Dragan Djukics váltotta, fegyelmi vétség miatt Romániába kölcsönadták az első számú szélsőt, Ghioneát, 50 milliós kamatmentes kölcsönt kért és kapott az egyesület az önkormányzattól, hogy tovább tudja üzemeltetni a csapatot és a legfrissebb hír, hogy az ügyvezető igazgató, Lele Ambrus lemondott. A patinás klub nem a legnyugodtabb napjait éli, a szurkolók viszont nagy várakozással tekintenek a tavaszi idény elé. Abban bíznak, hogy a visszatért Dragan Djukics megváltja a világot és a Pick Szeged száguld tavasszal.
A rajt nagyon fontos lesz, a Kecskemét elleni három mérkőzés – két kupa és egy bajnoki meccs – tíz nap alatt választ adhat arra, hogy milyen valójában a szegedi együttes játékereje, mi várható a csapattól tavasszal?
Először is be kell jutni a legjobb négy közé a magyar kupában. Dragan Djukics óvatosan fogalmazott, amikor azt mondta, a Kecskemét nem játszik nyomás alatt. Ebből érződik, a szegedi mester tudja, hogy kötelező a továbbjutás.
„A magyar és a szerb játékosokon még mindig látszik az Eb-kudarc. A válogatottak elvesztették önbizalmukat, amit vissza kell szerezniük. Azon dolgozunk hétfő óta, hogy mindenki a legjobb állapotban legyen a Kecskemét ellen” – mondta a szerb szakvezető. Megjegyezte: nem csak az edzők ismerik jól egymás csapatát, hanem a játékosok is. A Kecskemétben több olyan kézilabdás játszik, akik valamikor a szegedi klub játékosai voltak. A Skaliczki László vezette együttest Bajusz és Berta, valamint a fiatalabbak közül Varsandán és Gyuris erősíti.
„Felemás volt a felkészülés, sokan bajlódtak sérüléssel, Bajusz Sanyi csak tegnap kezdett mozogni, nem hiszem, hogy játszik Szegeden. Új játékost, a montenegrói Belojevicset be kellett építeni a csapatba. Életünkben Pick-napok jönnek, szeretnénk jól szerepelni a mérkőzéseken. Ellenfelünket biztosan fűti a visszavágás, hajtós meccsekre számítok és az első találkozó előtt, azt remélem, hogy két mérkőzésen dől el a továbbjutás a magyar kupában” – nyilatkozta Skaliczki László, a Kecskemét vezetőedzője.
A szegedi mester, Dragan Djukics is két jó meccsre számít. A kecskeméti visszavágó előtt, február 10-én a Pick Szeged még Görögországban a PAOK otthonában lép pályára Bajnokok Ligája-mérkőzésen.
„Nagyon fontos megnyernünk azt a találkozót is, hiszen csak így marad a BL-ben reményünk. Nehéz február elé nézünk, hiszen sorozatban játsszuk a meccseket. Fizikailag próbáltunk minél jobban felkészülni, hogy bírjuk a terhelést” – jegyezte meg a Pick Szeged edzője.
A Pick Szeged – Kecskemét magyar kupa-mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban. A találkozó eredményének alakulását online közvetítésünkben kísérhetik figyelemmel.

A magyar kupa párosítása a nyolc között

Pick Szeged – Kecskemét, Veszprém – Tatabánya, Csurgó – Balatonfüred (az első mérkőzésen: 23-23), Mezőkövesd – PLER.

Előző sztori

Lakáspanama a szegedi MDF-ben? FRISSÍTVE

Következő sztori

BKV-ügy: Letartóztatták a volt informatikai igazgatót