/

Nyereséget vár idén a tízéves Solvo Zrt.

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A forgalom 30-40 százalékos emelkedését és 100 millió forint feletti eredményt vár a 2010-es évre az alapításának tízedik évfordulóját a közelmúltban ünneplő Solvo Zrt. – közölte Duda Ernő vezérigazgató az MTI-vel.

A független biotechnológiai cég tavaly 60 százalékkal, 3 millió euró fölé növelte értékesítéseit és az előzetes adatok szerint pozitív eredménnyel zárta a 2009-es évet – mondta a szakember. A magyar többségi tulajdonban lévő vállalkozás mintegy ötven kutatót foglalkoztat, akik közül 28 doktori fokozattal rendelkezik, több mint félszáz hazai egyetemi kutatócsoporttal működik együtt, s szoros a kapcsolata két tucat külföldi egyetemmel is. A cég az elmúlt négy évben egymilliárd forint felett költött kutatás-fejlesztésre. Az elmúlt év őszén a vállalkozás, együttműködve három hazai egyetemmel és magyar cégekkel, elkezdte egy, bizonyos rosszindulatú hematológiai betegségek és krónikus gyulladásos kórképek kezelését segítő korszerű diagnosztikai eszköz klinikai tesztelését. Az eszköz két-három év múlva kerülhet a kórházakba.
A társaság termékeit és szolgáltatásait harminc országban közel négyszáz vevőnek, köztük az összes jelentős gyógyszergyárnak kínálja.

Default thumbnail
Előző sztori

Friss Rádió88-as bulifotók a SZEGEDma.hu-n

Default thumbnail
Következő sztori

Aukció is kapcsolódik a Haitiért szóló hangversenyhez

Legutóbbi hasonló cikkek