Gazdaság

Nyereséget vár idén a tízéves Solvo Zrt.

Nyereséget vár idén a tízéves Solvo Zrt.

2010. február 6., szombat
Nyereséget vár idén a tízéves Solvo Zrt.

A forgalom 30-40 százalékos emelkedését és 100 millió forint feletti eredményt vár a 2010-es évre az alapításának tízedik évfordulóját a közelmúltban ünneplő Solvo Zrt. – közölte Duda Ernő vezérigazgató az MTI-vel.

A független biotechnológiai cég tavaly 60 százalékkal, 3 millió euró fölé növelte értékesítéseit és az előzetes adatok szerint pozitív eredménnyel zárta a 2009-es évet – mondta a szakember. A magyar többségi tulajdonban lévő vállalkozás mintegy ötven kutatót foglalkoztat, akik közül 28 doktori fokozattal rendelkezik, több mint félszáz hazai egyetemi kutatócsoporttal működik együtt, s szoros a kapcsolata két tucat külföldi egyetemmel is. A cég az elmúlt négy évben egymilliárd forint felett költött kutatás-fejlesztésre. Az elmúlt év őszén a vállalkozás, együttműködve három hazai egyetemmel és magyar cégekkel, elkezdte egy, bizonyos rosszindulatú hematológiai betegségek és krónikus gyulladásos kórképek kezelését segítő korszerű diagnosztikai eszköz klinikai tesztelését. Az eszköz két-három év múlva kerülhet a kórházakba. A társaság termékeit és szolgáltatásait harminc országban közel négyszáz vevőnek, köztük az összes jelentős gyógyszergyárnak kínálja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.