Labdarúgás: simán verte az Ásotthalmot a Volán – FOTÓK, HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A szombati, CFR Temesvárral szembeni vereséget követően sikerült a javítás a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapatának. Buchholcz Gábor tanítványai a vasárnapi edzőmeccsen 3-0-s félidőt követően 5-1-re győzték le a megyei I. osztályú Ásotthalom gárdáját.

Az időjárás viszontagságainak megfelelően rossz, havas-latyakos-vizes, csúszós talajon mérte össze tudását az NB III-as szegedi, illetve a megyei I. osztályú ásotthalmi együttes vasárnap késő délelőtt. A hazaiak nagyobb tudását a vendégek lelkesedéssel igyekeztek ellensúlyozni, s a mezőnyben a meccs nagy részében egyenrangú ellenfelei is tudtak lenni a Volánnak. Helyzeteket azonban gyakorlatilag csak a kék-feketék tudtak kidolgozni, az Ásotthalomból mindössze Ottlik Roland jelentett némi veszélyt a kapura. Az eddigi felkészülési mérkőzésekhez képest pozitívum, hogy Beretkáék ezúttal jobban éltek a kínálkozó lehetőségekkel. Az összecsapás jól szolgálta a felkészülést.

A következő héten újból három edzőmeccs vár majd a Buchholcz-legényekre. Szerdán 18 órakor az NB II-es Makói FC otthonában lépnek pályára, míg szombaton a Kecskemét NB III-as alakulatát, vasárnap pedig a megye I-es Mórahalmot fogadják.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Ásotthalom 5-1 (3-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű.
Szeged: Reguli (Vasas 46′) – Pénzváltó, Boldizsár, Vida (Garamvölgyi 46′), Mészáros (Grünwald 65′) – Vágó, Prikidánovics – Búzási (Gulácsi 60′), Mucsi (Huszárik 68′), Pálfi (Nagysolymosi 46′) – Beretka (Végh 82′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
A szegedi gólszerzők: Beretka 3, Pálfi, Huszárik.

Buchholcz Gábor: “A rendkívül sportszerűen futballozó Ásotthalom ellen kellemes mérkőzést játszottunk. Próbáltam több lehetőséget adni azoknak, akik szombaton kevesebb időt töltöttek a pályán, illetve bevetettem két U17-es tehetséget, Gulácsi Gergőt és Mucsi Mátét is. Mucsival különösen elégedett voltam, éretten futballozott, úgy játszott a középpályán, ahogy azt a többiektől is elvárnám. Csapatunk egyik legjobbja volt. Ki kell emelnem továbbá, hogy a próbajátékon lévő Prikidánovics Milán is felnőtt a feladathoz, remekül kiegészítették egymást Mucsival és Vágóval. Dicséretet érdemel Beretka Péter is, aki végre helyzeteinek felét gólra váltotta. A jövő héten is kemény meccsterhelést kapnak majd a srácok. Úgy tűnik, a hétfő esti edzésen Hadár Attilán és Mórocz Zsolton kívül mindenki játékra jelentkezhet, aki az utóbbi napokban sérült vagy beteg volt. Hír még a csapat háza tájáról, hogy Huszárik Zsolt hétfőn és kedden a REAC-nál lesz próbajátékon.”


Hallgassa meg Nógrádi Tiborral, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil mozgalom vezetőjével készült hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

Labdarúgó Eb 2012: a hollandok és a svédek is a mieinkkel

Default thumbnail
Következő sztori

Maurer Oszkár: „A legjobb gyomirtó a kapa”

Legutóbbi hasonló cikkek