Sport

Labdarúgás: megszorongatta a Makót a Volán - FOTÓK

Labdarúgás: megszorongatta a Makót a Volán - FOTÓK

2010. február 10., szerda
Labdarúgás: megszorongatta a Makót a Volán - FOTÓK
Derekasan helytállt az NB II-es Makói FC otthonában a szerdai edzőmeccsen a Tisza Volán SC Szeged gárdája. Az NB III-as kék-feketék vezettek is, végül egy góllal maradtak egy döntetlenszagú találkozón. A kitűnően előkészített makói műfüves pályán remek mérkőzést vívott szerda este a megye két legjobb csapata. A vendégek kezdtek jobban, többet birtokolták a labdát, veszélyes támadásokat vezettek, helyzeteket alakítottak ki. Meg is szerezték a vezetést egy gyors jobb oldali támadást követően: Vastag Szabolcs robogott el, a visszagurított játékszert Szilágyi Norbert vágta 18 méterről a hálóba. Nem sokáig örülhetett a gólnak a Szeged, ugyanis a középkezdést követő akcióból Bány megpattanó lövésével egyenlített az NB II Keleti csoport tavalyi bronzérmese. A félidőben Buchholcz Gábor vezetőedző több helyen is változtatott. A Makó – talán még a kezdeti figyelmetlenséget kihasználva – már a második játékrész első percében betalált, majd a következő negyedórában is nyomás alatt tartotta látogatók kapuját. Ezt követően viszont kiszabadultak Huszárikék, s több gyors, korszerű akciót is vezettek. Vágó Levente egy alkalommal mindenkit kicselezett, de lövése elakadt a gólvonalon álló védőben. A REAC-tól éppen hazatért Huszárik Zsolt ígéretes szabadrúgása a sorfalban akadt el, a rutinos Makó viszont egy védelmi megingást kihasználva egy pontrúgást követően megszerezte harmadik gólját. A végén még sikerült szépítenie a Buchholcz-alakulatnak: Végh Ariel (sértettként) pompás rúgótechnikával lőtt a hazai kapuba 20 méterről, szabadrúgásból. A Tisza Volán SC Szeged hétvégén újabb két felkészülési mérkőzést játszik. Szombaton 11 órakor az NB III-as Kecskemétet, vasárnap 11 órakor a megye I-es Mórahalmot fogadják majd Beretkáék.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Makói FC – Tisza Volán SC Szeged 3-2 (1-1). Makó. Makó: 1. félidő: Halász – Rakonczai, Dálnaki, Tóth, Puskás – Csamangó, Varga, Magyar, Bány – Kulacsik, Csák. 2.félidő: Czirbus – Bakos, Krucsó, Szamosszegi, Kószó – Podonyi,Nagy A., Ngalle, Nagy N. – Schreiber, Csák. Vezetőedző: Kolozsvári János. Szeged: Czirják (Reguli 46') – Mészáros (Búzási 46'), Boldizsár (Dargó 46'), Vida (Pénzváltó 70'), Grünwald (Garamvölgyi 46') – Vágó (Prikidánovics 70'), Szilágyi – Pálfi, Vastag (Huszárik 46'), Végh – Beretka (Kazi 70'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerzők: Bány, Schreiber, Nagy A., illetve Szilágyi, Végh. Buchholcz Gábor: „Rendkívül elégedett vagyok a látottakkal, most játszottunk idén a legjobban. A fiúk egy igazán erős ellenféllel szemben bizonyították rátermettségüket. Azt kell mondjam, a döntetlen némiképp talán igazságosabb lett volna, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a helyzeteket sokkal jobban kellene tudnunk kihasználni.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.