Írjon nekünk

Sport

Kézilabda BL: bedarálta a Csehovszki a Picket

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Várható, nagy különbségű vereséget szenvedett a Pick Szeged kézilabdacsapata Oroszországban, Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A Csehovszki Medvegyi 39-30-ra verte a Picket.

Mindkét sérült, Zvizej és Stranovsky is felépült és elutazott Oroszországba a Pick Szegeddel a kézilabda Bajnokok Ligája–mérkőzésre. A két szélső, nemcsak ott volt, hanem kezdett is a nagyon erős orosz csapat ellen. Csodát azonban ők sem tettek, hiszen csak a 10. percig volt egyenrangú ellenfél a magyar gárda. A játékrész első harmadától elkezdett hibázni a Pick Szeged, labdákat adott el, amit az orosz „futók”, főként Kovaljev rendre kihasznált. Próbálta gyors játékkal meglepni Dragan Djukics együttese a nehézkesnek tűnő oroszokat, de nem ment, mert a nagydarab hazai játékosok rendre visszazártak kapujuk elé.
A Csehovszkit nem véletlenül sorolják Európa legjobb együttesei közé, ebben az idényben mindössze egy vereséget szenvedtek el, még pedig Montpellierben. Az orosz „medvék” azt is elviselték, hogy két szuperklasszisuk a nyáron Spanyolországba a Ciudad Realba, illetve a Barcelonába távozott. A Pick Szeged viszont abban reménykedett, hogy az irányító Andjelkovics felépülésével jó irányt vesz a csapat játéka. Sajnos a „professzornak” becézett szerb játékos még mindig halványan játszik, ami meglátszik a Pick Szeged teljesítményén.
A szegedi együttesben ráadásul az első félidőben Nenadics megsérült, és várható volt, hogy a Csehovszki elhúz, ami a 23. percben már tetemes, 8 gólos orosz előnyt jelentett, sőt egy perccel a szünet előtt már tíz volt a két együttes között a különbség.
A második félidőben sem tudott talpra állni a Pick, voltak jó megmozdulásai a játékosoknak, de profi kézilabdásoktól többet várnának a szurkolók még Oroszországban is. Például ne kapjanak gólt kettős emberhátrányból, és az induló orosz szélsőkkel esetleg vissza kellene futni. Két játékos, Zvizej és Katzirz sokat hibázott, de legalább gólokat lőtt, ketten az 50. percben már 16-nál jártak.
A másik oldalon mit sem törődtek a Pick Szeged háza tájáról érkező problémákkal, és a 57. percben már 38-26-ot mutatott az orosz eredményjelző. Ráadásul a Csehovszki balszélsője, Dibirov „szemtelen” gólokkal égette a Pick csapatát, ami nemcsak fájó, hanem megalázó is volt. A mérkőzés végére tízen belülre került a Pick Szeged, de ez csak annak köszönhető, hogy az orosz csapat teljesen kiengedett és lazított.
A Pick Szeged veresége, a hátteret és a csapat játékerejét ismerve egyáltalán nem meglepő, de az elgondolkodtató, hogy az orosz együttes Krivokapicséknak lőtte a legtöbb gólt, még a görög PAOK is kevesebbet kapott a Medvegyi otthonában. Pozitívumként talán csak annyi említhető, hogy a frissen igazolt, combizomszakadásából felépült szlovák Stranovsky végigfutotta a hatvan percet.

Kézilabda Bajnokok Ligája, férfiak

A-csoport

Eredmények

Csehovszki Medvegyi (orosz) – Pick Szeged 39-30 (20-12).
Csekhov, 3000 néző. Vezette: Hakansson, Nilsson (svédek).
Csehovszki Medvegyi: Grams – Kovalev 9, Shelmenko 8, Csernoivanov, Ivanov, Rasztvorcev 3, Dibirov 5. Csere: Budko (kapus), Filippov 4, Kamanyin 3/3, Csipurin 3, Sztarik 2, Siskarev 1/1, Aszlanyan 1, Skopincsev. Vezetőedző: Vladimir Maximov.
Pick Szeged: Liszkai – Stranovsky 1, Krivokapics 5, Andjelkovics 2, Zubai 1, Katzirz 10, Zvizej 9/2. Csere: Marjanac (kapus), Vadkerti 2, Herbert, Nenadics. Oszmajics. Vezetőedző: Dragan Djukics.
PAOK Szaloniki (görög)–Montpellier (francia) 23–34 (10–19)

Az A-csoport állása

1.Montpellier (FRA)871272-20214
2.Medvedi (RUS)8521271-23212
3.Valladolid (ESP)6411186-1529
4.Constanta (ROU)734200-2176
5.Pick Szeged8116217-2473
6.PAOK (GRE)717191-2752

Közösség

Székelyföld nyerte a 15. Egy a nemzet futballtornát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

A nagyszabású torna az Ismerős Arcok koncertjével kezdődött és székelyföldi sikerrel zárult.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland nem csalódott, de könnyebb visszatérésre számított

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Szerző:

Magas színvonalú, végig kiélezett mérkőzést játszott a MOL-Pick Szeged az idei bajnokság első csúcsrangadóján a Telekom-Veszprém ellen, idegenben. A 29-28-as vereség után csak a végeredmény miatt bánkódott a szegediek kapusa Mikler Roland, aki nyári átigazolása után először lépett pályára volt csapat ellen.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: egy góllal kapott ki Veszprémben a Pick

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/csgat.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál