Kettétört sín a 4-es vonalán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szinte a tegnapi szerencsétlenül járt és kisiklott 4-es villamos történetét megelőző órákban hívta fel szerkesztőségünket egy kedves olvasó, hogy a villamosvonal lepusztult állapotára, egy kettétört (!) sínre hívja fel portálunk figyelmét. A Petőfi Sándor sugárút és a Földváry utca kereszteződésben, ahol a 10-es busz a Honvád téri végállomás felé befordul, a sínek 10-30 centire elmozdulnak, ha rájuk hajt egy nehezebb jármű, egy helyen pedig ketté is törtek.

Szerkesztőségünk ez ügyben felkereste először az Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) ügyeletét, ahol a hibabejelentésünket felvették, és az illetékeseknek továbbították. Majd sikerült beszélnünk Dózsa Gáborral, a cég ügyvezetőjével is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy napi pályabejáró ember dolgozik náluk, aki végigjárja a sínpályákat és jelzi a hibákat. A sínek nincsenek jó állapotban, ezen sokat segít a tömegközlekedési nagyprojekt – tette hozzá –, ami azonban nem érinti a 4-es szakaszát, így ott más forrásból kell felújítani. Nemrégiben sikerült a kecskési és a tarjáni végállomást teljesen korszerűsíteni.

no images were found

Elkezdték a síncseréket is, jelenleg a Pick megállónál tartanak. A 34 kilós síneket cserélik ki 45 kilósra. A munkálatokat hamarosan folytatják majd, de ehhez a forrásnak meg kell lennie, és csak abban az időszakban végezhető, amikor van lehetőség leállítani a villamosközlekedést. Dózsa Gábor hozzátette, hogy az akut problémákat persze rögtön orvosolják, és bejelentésünknek is utánajárnak, ha a repedés javításra szorul, akkor az úgynevezett téli eljárással, a hevederezéssel korrigálják a hibát.

Előző sztori

A megyés püspök nem kér bocsánatot Nyakótól

Következő sztori

Közgyűlés: csődtömeget hagy az országra az MSZP