Közélet

Hüvös: Látszategyensúly a szegedi költségvetésben + HANG

Hüvös: Látszategyensúly a szegedi költségvetésben + HANG

2010. február 16., kedd
Hüvös: Látszategyensúly a szegedi költségvetésben + HANG
Valótlan adatokkal akarja átverni a városvezetés a szegedieket a 2010-es költségvetés tárgyalásakor – mondta el a Fidesz sajtótájékoztatóján Hüvös László frakcióvezető. Póda Jenő képviselő, a pénzügyi bizottság alelnöke hozzátette, az önkormányzat a lakosság és a vállalkozások megsarcolásával igyekeznek előteremteni a költségvetésből hiányzó 1,7 milliárd forintot.

Hüvös László

kifejtette, hogy akárcsak a

Gyurcsány–Bajnai

kormány, Botka Lászlóék is csak a választásokig akarják kihúzni, ezért pedig akár valótlan adatokat is hajlandóak feltüntetni a város költségvetésében. Az egy évvel ezelőtti bevételekhez képest hiányzó csaknem kétmilliárd forintot a városvezetés átterheli a szegedi lakosokra és vállalkozókra. A közszolgáltatások díjai évek folyamatosan emelkednek, a távfűtés hődíja például 2006 óta 149 százalékkal nőtt a városban. A frakcióvezető kiemelte, hogy

Botka Lászlót

személyes politikai felelősség is terheli mindezekért a növekvő lakossági terhekért, hiszen az Országgyűlésben valamennyi ide vezető javaslatot megszavazott.

Online interjú Hüvös Lászlóval

Hüvös László, a Fidesz szegedi frakciójának vezetője online interjúra lesz a SZEGEDma.hu szerkesztőségének vendége csütörtökön 10-tól 11-ig. Kedves Olvasóinknak a szerkesztoseg@szegedma.hu címre küldött e-mailben van lehetőségük kérdéseket feltenni a politikusnak. Kérdezzék őt a városi költségvetésről, vagy éppen a Fidesz helyi és országos politikájáról!

Póda Jenő

azt emelte ki, hogy a 2010-es költségvetésben az 1,7 milliárd forintos hiány mellett a felelőtlen pazarlás a feltűnő. Miközben 228 millióval kevesebb jut szociális ellátásokra, 71 millióval csökken a szociális intézmények működtetésére fordítható összeg és az oktatási intézmények is 401 millió forinttal jutnak kisebb támogatáshoz, addig a polgármesteri keret reprezentációs és kommunikációs kiadásai szinte változatlan összeggel szerepelnek a büdzsében. Hüvös nem vonta kétségbe, hogy ezekre a költségekre is szükség van, de hozzátette, ezek azok a tételek, melyekkel az önkormányzat vezetői előtt végre megmutathatnák, hogy képesek takarékoskodni. Póda módosító indítványt nyújt be, melyben kéri a 2010-re tervezett kötbérek megjelenítését a város költségvetésében, hiszen az elmúlt hónapokban a közlekedési beruházások olyan mértékű csúszásokat szenvedtek, melyek kötbérigénye 100 milliós nagyságrendre tehető. A pénzügyi bizottság alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy e tétel figyelmen kívül hagyása azt okozhatja, hogy a büdzsé bevételi oldala jelentősen alultervezetté válik, illetve ez a lépés visszaélésekre is adhat alkalmat.

Hallgassa meg a Rádió88 Hüvös Lászlóval készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.