Közélet

Gyurcsány radikalizmust és populizmust ígér

Gyurcsány radikalizmust és populizmust ígér

2010. február 20., szombat
Gyurcsány radikalizmust és populizmust ígér

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek kígyót-békát kell majd kiabálnia az új Országgyűlésben a leendő kormányra. A bukott pártelnök-miniszterelnök a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeit is felhasználná Orbán Viktor ellen, akit folyamatosan össztűz alatt akar tartani – írja mno.hu.

Az MSZP országos választási listáján 4. helyezett

Gyurcsány

hetek óta titokban korteskedik a vidéki alapszervezeteknél, miközben

Mesterházy Attilával

vagy

Lendvai Ildikóval

még egyszer sem mutatkozott együtt. A bukott politikus már nem győzelemre, hanem ellenzéki szerepre készül. Szerinte az új Országgyűlésben az MSZP-nek gátlástalanul élnie kell majd a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeivel is. Egy a Hír TV és a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint csütörtök este egy szombathelyi vendéglőben így fogalmazott: „Ellenzékben, kérem szépen, ott aztán lehet mondani kígyót-békát. Ezek, akik nyolc éven keresztül bennünket, ezt, azt meg amazt, na, akkor most meglátják, hogy milyenek leszünk, és mi is éppúgy viselkedünk ővelük szemben.” „Ha énrajtam múlna, én azt tenném, stílusban és karakterben olyan keménynek lenni, amilyen keménynek csak lehet. Stílusban és karakterben, hogy a miniszterelnök átkozza a pillanatot minden hétfő reggel, amikor tudja, hogy velünk szembe kell nézni” – hallható

a hangfelvétel a Hirtv.hu oldalán

, ahol még egy videofelvétel is megtekinthető Gyurcsány különleges gesztikulációiról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.