Gyurcsány radikalizmust és populizmust ígér

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP-nek kígyót-békát kell majd kiabálnia az új Országgyűlésben a leendő kormányra. A bukott pártelnök-miniszterelnök a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeit is felhasználná Orbán Viktor ellen, akit folyamatosan össztűz alatt akar tartani – írja mno.hu.

Az MSZP országos választási listáján 4. helyezett Gyurcsány hetek óta titokban korteskedik a vidéki alapszervezeteknél, miközben Mesterházy Attilával vagy Lendvai Ildikóval még egyszer sem mutatkozott együtt. A bukott politikus már nem győzelemre, hanem ellenzéki szerepre készül. Szerinte az új Országgyűlésben az MSZP-nek gátlástalanul élnie kell majd a szociális populizmus és a nemzeti radikalizmus eszközeivel is.
Egy a Hír TV és a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint csütörtök este egy szombathelyi vendéglőben így fogalmazott: „Ellenzékben, kérem szépen, ott aztán lehet mondani kígyót-békát. Ezek, akik nyolc éven keresztül bennünket, ezt, azt meg amazt, na, akkor most meglátják, hogy milyenek leszünk, és mi is éppúgy viselkedünk ővelük szemben.”
„Ha énrajtam múlna, én azt tenném, stílusban és karakterben olyan keménynek lenni, amilyen keménynek csak lehet. Stílusban és karakterben, hogy a miniszterelnök átkozza a pillanatot minden hétfő reggel, amikor tudja, hogy velünk szembe kell nézni” – hallható a hangfelvétel a Hirtv.hu oldalán, ahol még egy videofelvétel is megtekinthető Gyurcsány különleges gesztikulációiról.

Előző sztori

Zalaegerszegről is elhozta a két pontot a Szeviép

Következő sztori

Borókai: a napilapok létének értelme kérdőjeleződött meg