Közélet

Forsense: jelentős Fidesz-előny

Forsense: jelentős Fidesz-előny

2010. február 22., hétfő
Forsense: jelentős Fidesz-előny

Lassan növekvő választási kedv mellett továbbra is három párt - Fidesz, MSZP és Jobbik - parlamentbe jutása tekinthető biztosnak. A kormányfőjelölteket illetően a legtöbben Orbán Viktort tartják a legalkalmasabbnak a miniszterelnöki feladatkör betöltésére - derül ki a Forsense legfrissebb elemzéséből.

Az összes megkérdezett körében a Fidesz 31 százalékos támogatottságot tudhat maga mögött, az MSZP-re viszont csupán a válaszadók 11 százaléka szavazna. A Jobbik a 8 százalékos bázisával továbbra is a harmadik legerősebb politikai erő Magyarországon. Az LMP-re 3 százalék voksolna, az MDF szavazótábora azonban 2 százalékosra apadt. A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz 59 százalékos támogatottsága továbbra is igen jelentős előnyt biztosít a második helyezett MSZP-vel szemben (18 százalék), a Jobbik pedig a 14 százalékos eredményével biztos bejutónak számít. Az LMP februárban ismét elérte a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, az MDF viszont a januári erősödés után februárra visszatért a decemberben mért 2 százalékos szintre. A miniszterelnök-jelölteket illetően a legtöbben Orbán Viktort említik első helyen arra a kérdésre, hogy kit tartanának a legalkalmasabbnak a kormányfői posztra (38 százalék). A második leggyakrabban említett személy Bokros Lajos (16 százalék). Az MSZP jelöltjét, Mesterházy Attilát mindössze 8 százalék nevezte meg, aki ezzel nem sokkal előzi meg Vona Gábort (5 százalék).

További részleteket a Forsense honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.