Egyetem

Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

2010. február 16., kedd
Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

Sümegi Pál egyetemi docensnek a Kárpát-medence őstörténetéről szóló előadásával szerdán folytatódik a Szabadegyetem - Szeged programsorozat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központjában.

Az előadássorozatot 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme - Szeged programjainak folytatásaként. A tavaszi szemeszter közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadásainak témáit a lehető legszélesebb körből válogatták, tükrözve az intézményben folyó oktatási és tudományos munka sokszínűségét. Az SZTE oktatói és kutatói szerda esténként 18 órától várják előadásukkal a központ nagytermébe a hallgatókat és az érdeklődőket. Az előadásokról felvétel készül, amelyek az egyetem honlapján is megtekinthetők. A rendezvénysorozat honlapján olvasható program szerint a szemeszter nyitóelőadásán Sümegi Pál, az egyetem földtani és őslénytani tanszékének vezetője az ember és környezet 30 ezer éves Kárpát-medencei kapcsolatáról beszél majd. Az érdeklődők a szemeszter következő előadásain halhatnak majd többek között az intuíció pszichológiai és idegtudományi alapjairól, Vergiliusról, mint Európa egyik megalapítójáról, Bolívia indán népeiről és a fény orvosbiológiai hatásairól is.

Totik Vilmos

professzor elmondja majd, miként igazolható a lehetetlen a matematikában, és előadással mutatkozik be a szegedi Informatikai Történeti Múzeum is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.