Kultúra

Első alkalommal rendeznek kórustalálkozót a Homokháton

Első alkalommal rendeznek kórustalálkozót a Homokháton

2010. február 19., péntek
Első alkalommal rendeznek kórustalálkozót a Homokháton

Több mint kétszáz fellépővel rendezik meg a hétvégén az Első Homokháti Kórustalálkozót. A térség népi hagyományait, dalait bemutató rendezvénynek a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház ad otthont.

A szombati programokról

Papp Renáta

szervező az MTI-nek elmondta: a kistérség összesen kilenc kórusát, illetve dalos csoportját várják. A fellépők közt lesz a ruzsai Őszirózsa Asszonykórus, az Üllési Estike Népdalkör, a Domaszéki Népdalkör, az Öttömösi Női Kar, az Ásotthalmi Népdalkör, a Zákányszéki Parasztkórus, a röszkei Hagyományőrző Nyugdíjas Klub, illetve Vajdaságból az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Szelence Énekegyüttese. A cél, hogy a térség népi hagyományait, dalait összefogják. Így nincsenek megkötések a produkciók kiválasztásában, csak az volt a kérés, hogy a repertoár a homokháti dalalmokat mutassa be - mondta el a szervező. Hozzátette: vannak olyan együttesek, melyek csak énekkel készülnek, de vannak olyanok is, akik hangszeres kísérettel érkeznek. Az előadások után vidám mulatság kezdődik. Kórustalálkozót már korábban is rendeztek a térségben, de olyan még nem volt, amely kifejezetten a Homokhátat célozta meg. A térségen belül sok téren indult már a helyi kulturális csoportokat összefogó kezdeményezés is, de a kórusok esetében ez lesz az első alkalom - árulta el a szervező, hozzátéve: a programot hagyományteremtőnek szánják, így azt várhatóan jövőre újabb találkozó követi majd. A szervezők várakozásai szerint teltházas lesz az Első Homokháti Kórustalálkozó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.