Csütörtök: Hogyan tanuljunk meg 27 nyelvet?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kreatív nyelvtanulás címmel tart bemutató előadást a TIK-ben Gaál Ottó, aki 27 állami nyelvvizsgájával a nyelvtanulás egyéni bajnoka Magyarországon. Lesz színház minden szinten – még a „pincében” is, különleges zongoraest, a Somogyiban pedig közönségtalálkozó az Aranycsapat című darab rendezőjével, Tasnádi Csabával. Farsangi népszokásokról hallhatnak előadást a Bálint Sándor Művelődési Házban, a mozirajongóknak ezúttal két csemegét is ajánlunk: egy Fellini, illetve egy Jancsó Miklós filmet.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban csütörtökön 10 és 14 órakor Hattyúk tava gyerekeknek (délelőtt Süsü bérlet, délután Balu bérlet).

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor Ory grófja (bérletszünet).

A Pinceszínházban (Dugonics tér 2.) csütörtökön 20 órakor Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné című komédiája.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében csütörtökön 10 órakor A kis Mukk (Tudor bérlet). Délután 14.30-kor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (Nagy akarok lenni bérlet).

Hangverseny

Az SZTE Tanulmányi és Információs Központban (Ady-tér) csütörtök 19.30-kor „A zongorán túl…” – Brahmsról és barátairól szavakban is – Szokolay Balázs zongoraestje. Vendégművész: Szőke Dianna – zongora (Kamarabérlet/C).

A Somogyi programjai

A Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében csütörtökön 17 órakor Fenyő Miklós – Tasnádi István: Aranycsapat című darabjához kapcsolódóan közönségtalálkozó Tasnádi Csaba rendezővel. Beszélgetőtárs: Arany Mihály a szegedma.hu újságírója. A rendezvény média támogatója a szegedma.hu.

Az Odesszai fiókkönyvtárban csütörtökön 16 órakor Csere-bere klub iskolásoknak.

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 18 órakor Enneagram, a lélek térképe címmel Marton Gabriella tart előadást az Életreform klubban.

A Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat-olvasótermében csütörtöktől március 9-ig Orosházi Festők Csoportjának bemutatkozó kiállítása. A kiállító művészek: Feldmanné Varga Mária, Mezei-Fehér Judit, Ökrös András, Horváth János, Kohut Béla, Szilágyi Cecília és Györffy Orsolya.

A Házasság Hete

A Millenniumi Kávéházban csütörtökön délután fél 5-kor Csapda? Sérülékenység? Lehetőség? Krízisek, amelyekbe belesétálhatunk – interaktív műhely pároknak és egyedülállóknak Szásziné Fehérváry Anikó és Szászi Balázs vezetésével.

A Baptista imaházban (Hétvezér u. 5.) csütörtökön 18 órakor Az eskü című amerikai film

(Rendezte: John Schmidt) – vetítés, melyet beszélgetés követ Győri Kornél vezetésével. A belépés díjtalan!

Filozófiai előadás

Az Új Akropolisz szegedi központjában (Juhász Gyula u. 36.) csütörtökön 19 órakor Hősök és antihősök – filozófiai előadás és beszélgetés.

Közéleti Kávéház

Az Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. fsz. tárgyaló) csütörtökön 16 órakor Az amerikai és a magyar gondolkodás különbségei. Előadó: Tóth Anna Erzsébet amerikai és magyar állampolgár.

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület székházában (Főfasor 9.) csütörtökön 17 órakor Nemzeti Klub – “Újszögedi Esték” programsorozat: Kezünkben az egészségünk – az akupresszúra – személtető elméleti és bemutató előadás. Előadó: Hegedűs Csaba-Attila, spirituális tanító.

Az Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületében (Rákóczi tér 1. fsz. tárgyaló) csütörtökön 18 órakor Szekeres László: “Közgazdaságtan – Tévutakon” című könyvének rövid ismertetése. A szerző kötetlen beszélgetés keretében ismerteti a könyv tárgyát, és válaszol a közönség kérdéseire.

A Hansági Ferenc Alapítványnál (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor A magyarok szövetségének mindenki tagja. Vendég: Bajusz Izabella, a Magyarok Szövetségének megyei titkára. Házigazda: Bene Gábor.

Néprajzi előadás

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) csütörtökön 15 órakor Farsangi népszokások Bárkányi Ildikó néprajztudós előadása.

Kreatív nyelvtanulás

A TIK – ben csütörtökön 17 órától “Kreatív nyelvtanulás” bemutató előadás. Gaál Ottó – aki 27 középfokú állami nyelvvizsgájával a nyelvtanulás egyéni bajnoka Magyarországon, de talán Európában is, az általa alkotott nyelvtanulási módszert mutatja be.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Utolsó jelentés Annáról – magyar film, rendező: Mészáros Márta.

21 órakor: Amarcord – feliratos olasz-francia film, rendező: Federico Fellini.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Balázs Béla terem:

16 órakor: Derült égből szerelem – színes, feliratos amerikai romantikus dráma, rendező: Brandon Camp.

18.15-kor: Köntörfalak – színes, magyar dráma. Szereplők: Elek Ferenc, Rába Roland, Tompos Kátya. Rendező: Dyga Zsombor.

20.30-kor: Egyszerűen bonyolult – színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjáték, rendező: Nancy Meyers.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Oda az igazság – színes, magyar történelmi dráma, rendező: Jancsó Miklós.

18.30-kor: Mások vagyunk – színes, feliratos német romantikus dráma, rendező: Maren Ade.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 8 órakor a Frankie Látó Quartet koncertje.

A JUGYU Klubban csütörtökön 20 órától Máj one-man band és Páli Attila (blues) koncertje. Fellépők: Balogh Gyula – gitár, ének, Páli Attila (ex-Benefit) – fuvola, ének. A belépés díjtalan!

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Sítábor Afterparty Patkós doktorral.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor EHÖK Farsang. Házigazda: Dj. Afus. Gin-Tonic akció! A belépés jelmezben ingyenes! A jelmezben érkező vendégek legjobbjait díjazzuk!

Az Afrika Cafe-ban csütörtök este Buli az Atissal.

Az Icon Café & Lounge-ban csütörtök este Utazás az egzotikus zenék világában!

A Garaboncziás Borozóban csütörtök este 20 órakor Boredom, Rivers run dry, Rákosi.

Előző sztori

Közbeszerzési ügyben bírságolták meg a szegedi önkormányzatot

Következő sztori

Durván nyomul a Fidesz Kozma szerint