A Volvo Kupáért pólóznak Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdától péntekig Hódmezővásárhely ad otthont a Volvo Kupáért kiírt nemzetközi tornának, amelyen a magyar férfi vízilabda-válogatott mellett Ausztrália olimpiai 8. gárdája, az Egyesült Államok ötkarikás ezüstérmes, vb-negyedik együttese és a tavalyi, római világbajnokságon nyolcadik kanadai nemzeti csapat indul.

Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő vendéglátó alakulat szövetségi kapitánya a hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden meccsen győzni szeretnének, de ezzel párhuzamosan az is cél, hogy minél jobban játsszon a csapat.
“Igyekszünk nyerni mindhárom, egyformán Európán kívüli riválissal szemben, amellyel különben kivétel nélkül játszottunk a 2008-as pekingi olimpián, ráadásul az amerikaiakkal a nyári játékok döntőjében. Ismereteim szerint a legjobbjaikkal jönnek az ellenfelek, a csapatalakítás szempontjából is mindenképpen hasznos lesz a torna, amelyre 19 játékost hívtam be, s szeretnék minél több információt begyűjteni róluk” – mondta a sikerkapitány.
Gergely István, a kétszeres ötkarikás aranyérmes kapus arról beszélt, hogy az ilyen alkalmak mindig hasznos együttlétet jelentenek, a rájuk váró vásárhelyi feladatot pedig ekként fogalmazta meg:
“Mi vagyunk az olimpiai bajnokok, s az összes ellenfelet meg kell tisztelnünk azzal, hogy jól elpüföljük őket. Erőt és önbizalmat adnak a mögöttünk álló sikerek.”
A sorrendben 4. Volvo Kupára – amint azt Jakab Zoltán főtitkár kérdésre válaszolva közölte – meghívták a hódmezővásárhelyi sportuszoda névadóját, a háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezsőt is, akinek egészségi állapotától függ, hogy ott tud-e lenni személyesen a tornán. A vízilabdás esemény vendége lesz továbbá mind az Egyesült Államok, mind pedig Ausztrália budapesti nagykövete.

A program:

szerda:

19 ó: Magyarország-Ausztrália
20:30 ó: Egyesült Államok-Kanada

csütörtök:

19 ó: Magyarország-Egyesült Államok
20:30 ó: Kanada-Ausztrália

péntek:

17 ó: Ausztrália-Egyesült Államok
19 ó: Magyarország-Kanada

Előző sztori

A Gulághoz hasonlítja a Reök előtti tér felújítását a városvédő

Következő sztori

Az Úr és az Ő ateista hívei