Sport

A Volvo Kupáért pólóznak Vásárhelyen

A Volvo Kupáért pólóznak Vásárhelyen

2010. február 22., hétfő
A Volvo Kupáért pólóznak Vásárhelyen

Szerdától péntekig Hódmezővásárhely ad otthont a Volvo Kupáért kiírt nemzetközi tornának, amelyen a magyar férfi vízilabda-válogatott mellett Ausztrália olimpiai 8. gárdája, az Egyesült Államok ötkarikás ezüstérmes, vb-negyedik együttese és a tavalyi, római világbajnokságon nyolcadik kanadai nemzeti csapat indul.

Kemény Dénes

, az olimpiai bajnoki címvédő vendéglátó alakulat szövetségi kapitánya a hétfői, margitszigeti sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden meccsen győzni szeretnének, de ezzel párhuzamosan az is cél, hogy minél jobban játsszon a csapat. "Igyekszünk nyerni mindhárom, egyformán Európán kívüli riválissal szemben, amellyel különben kivétel nélkül játszottunk a 2008-as pekingi olimpián, ráadásul az amerikaiakkal a nyári játékok döntőjében. Ismereteim szerint a legjobbjaikkal jönnek az ellenfelek, a csapatalakítás szempontjából is mindenképpen hasznos lesz a torna, amelyre 19 játékost hívtam be, s szeretnék minél több információt begyűjteni róluk" - mondta a sikerkapitány.

Gergely István

, a kétszeres ötkarikás aranyérmes kapus arról beszélt, hogy az ilyen alkalmak mindig hasznos együttlétet jelentenek, a rájuk váró vásárhelyi feladatot pedig ekként fogalmazta meg: "Mi vagyunk az olimpiai bajnokok, s az összes ellenfelet meg kell tisztelnünk azzal, hogy jól elpüföljük őket. Erőt és önbizalmat adnak a mögöttünk álló sikerek." A sorrendben 4. Volvo Kupára - amint azt

Jakab Zoltán

főtitkár kérdésre válaszolva közölte - meghívták a hódmezővásárhelyi sportuszoda névadóját, a háromszoros olimpiai bajnok

Gyarmati Dezsőt

is, akinek egészségi állapotától függ, hogy ott tud-e lenni személyesen a tornán. A vízilabdás esemény vendége lesz továbbá mind az Egyesült Államok, mind pedig Ausztrália budapesti nagykövete.

A program:

szerda:

19 ó: Magyarország-Ausztrália 20:30 ó: Egyesült Államok-Kanada

csütörtök:

19 ó: Magyarország-Egyesült Államok 20:30 ó: Kanada-Ausztrália

péntek:

17 ó: Ausztrália-Egyesült Államok 19 ó: Magyarország-Kanada

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.