/

Utazás: velencei karnevál és üdülés Thaiföldön

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Üdülés Thaiföldön, velencei karneválok, akciós repülőjegyek és a Harlem Globetrotters – tallózzon kedvére együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. ajánlataiból.

1. Hírek a nagyvilágból

Belépési adót vet ki a turistákra Capri szigete

Belépési adót vet ki a turistákra az olaszországi Capri: a látogatók tömegeit vonzó festői sziget a hajón érkező turistáktól fejenként egy eurót tervez beszedni. A La Stampa híre szerint a pluszbevételt a sziget tisztán tartására, a környezet megóvására fordítják. A helyi önkormányzat szóvivője szerint nem akarják kizsebelni a turistákat, de a kis sziget számára óriásiak a tömegturizmus okozta költségek. Többet szeretnének a környezetvédelemre fordítani, hogy ezzel további látogatókat vonzzon a sziget. A belépési adó bírálói – így például a szállodások – véleménye szerint viszont a válság miatt amúgy is kisebb számban érkező turistákat nem szerencsés további kiadásokra kényszeríteni. (MTI)

Barlanglakásból idegenforgalmi látványosság

Egerszalók önkormányzata az elmúlt évtizedekben egy teljes “utcányit” vásárolt a Bükkalja több településén is tipikusnak számító barlanglakásokból, amelyeknek egy részét skanzenné alakítanák – tájékoztatta az MTI-t Tőgyi Gábor, a Heves megyei település polgármestere. A Sáfrány utcai barlanglakások az önkormányzat tulajdonában vannak. Sokáig éltek itt emberek, az utolsó lakó 1989-ben költözött ki. Az önkormányzati tulajdonban lévő lakások közül hatot vontak be a programba. A tervek szerint két barlanglakás az egerszalóki múlt emlékeit mutatja be, kettő kézműves ház lesz a népi mesterségek gyakorlói számára, kettő pedig közösségi térként különféle rendezvények, kulturális programok megtartására lesz alkalmas. Tőgyi Gábor hozzátette, hogy a teljes beruházás 40 millió forintba kerül, ebből 32 milliót a vidékfejlesztési program pályázatán nyertek el, a többit saját forrásaikból fedezik. A beruházást 2010-ben szeretnék megvalósítani, a közbeszerzési eljárás már meg is indult. (MTI)

2. Utazások, akciók

ÜDÜLÉS THAIFÖLDÖN

Turkish Airlines menetrend szerinti járatával, átszállással

2010. január 19, 26.
13 nap / 10 éj

Pattaya 174 900 Ft / fő –től
Phuket 319 900 Ft / fő –től
Koh Samui 359 900 Ft / fő –től

Gyermek kedvezmény: pótágyon, 2-12 éves korig  10%

Külön fizetendő: a reptéri illeték 79.900 Ft/fő, vízum ügyintézés díja 5.000 Ft/fő,  foglalási díj 1.000 Ft/fő,  stornobiztosítás 1,2 %, a  BBP Classic 460 Ft/fő/nap, Prémium 600 Ft/fő/nap.

Részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, a szállást és a katalógusban megadott ellátást, a szükséges transzfereket, ingyenes parkolást az utazás időtartamára a szabad helyektől függően.

További ajánlatokért keresse fel honlapunkat!

Foglalás, bővebb információk:
travel@congresstravel.hu

Velencei Karnevál 2010

Február 5-8, február 11-14, február 12-15

Részvételi díj: 29.900,-Ft/fő

1. nap. Budapest-Punta Sabbioni
Elutazás az esti órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, éjszaka az autóbuszon.

2. nap. Punta  Sabbioni-Velence-Lido-di-Jesolo
Érkezés Punta Sabbioni-ba a reggeli órákban, utazás Velencébe bérelt hajóval. Gyalogos városnézés a legfontosabb látnivalókkal: (Szent Márk tér és Bazilika, Sóhajok hídja, Rialtó), majd szabad program a Karneválon. Visszautazás Punta Sabbioni-ba a délutáni órákban, majd a szálláshely elfoglalása Lido di Jesolo-ban, vacsora a szállodában.

3. nap. Velence-Burano-Murano
Reggeli után elutazás Punta Sabbioni-ba, majd hajókirándulás a két legszebb lagúna szigetre Burano-ra (csipkekészítés) illetve Murano-ra (üveggyártás). Érkezés Velencébe, a Szt.Márk öbölbe a déli órákban, majd a városnézés folytatása, illetve részvétel a Karnevál programjain késő estig. Hazautazás a késő esti órákban, éjszaka az autóbuszon.

4. nap. Velence-Budapest
Érkezés Budapestre a kora délelőtti órákban.

Utazás: autóbusszal.
Szállás: Lido di Jesolo-ban *** Hotel
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 3.500,-Ft/fő
Biztosítás: 1.840,-Ft/fő
Hajójegy helyszínen fizetendő EUR-ban! (60 EUR)

Foglalás, bővebb információk:
travel@congresstravel.hu
További ajánlatokért keresse fel honlapunkat!

3. Minden, ami repülés

TAP Portugal ajánlat: Prága… miért is ne ?!

2010. január hónapban kiemelten kínáljuk

31 400,- HUF/fő  retúr

Feltételek: fenti ár tartalmazza az adókat, illetékeket és a szervízdíjat.
Jegykiállítás: foglalást követő 72 órán belül
Lemondás: nem megengedett
Módosítás: 50 Euró ellenében, szabad helyek függvényében

Foglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.hu

Újévi Wizzair akció

10 000 repülőjegy számos városba már 7.680* Ft-tól

Foglaljon január 7. és 14. között és
utazzon január 7. és október 23. között.

*Banki átutalás esetén fizetendő ár egy útra, amely tartalmazza a kötelezően fizetendő adókat és díjakat, ideértve a foglalási díjat. Egyéb fizetési módoknál magasabb összegű foglalási díjat számítunk fel. Az ár nem tartalmazza az egyéb szolgáltatások díját. Minden feladott poggyászra további díjakat kell fizetni. A feltüntetett áron repülőjegyek korlátozott számban és nem minden járatra foglalhatók.

Foglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert, rendezvény

Ismét Magyarországra jön a Harlem Globetrotters

2010. március 23-24-én hihetetlen zsákolások, elképesztő csapatjáték, és fantasztikus trükkök szemtanúi lehetünk a Budapest Sportarénában, majd másnap a veszprémi Arénában hiszen a világhírű amerikai kosárlabda show, a Harlem Globetrotters most két napra hazánkba érkezik. Az NBA partner csapat, évente több mint 300 mérkőzést játszik, és az esetek 98 százalékában nyerni szokott. Egyenesen New York-ból a Madison Square Garde-ből érkeznek, hogy felléphessenek nálunk és reméljük, hogy nem fognak csalódást okozni.

Helyszín: Papp László Sportaréna
Időpont: 2010. március 23. 19 óra
Jegyárak: 3 400 Ft, 4 400 Ft, 5 800 Ft, 7 900 Ft, 12 500 Ft
Jegyek irodánkban kaphatóak! Üdülési csekket elfogadunk! *

*Az üdülési csekket csak a tulajdonosától áll módunkban elfogadni.

Foglalás, bővebb információk:
travel@congresstravel.hu

Default thumbnail
Előző sztori

Karaoke buli

Következő sztori

Januári Tiszatáj: a történetkezdés nehézségei

Legutóbbi hasonló cikkek