Egészség

Új vírus - Újabb két áldozat Szegeden

Új vírus - Újabb két áldozat Szegeden

2010. január 18., hétfő
Új vírus - Újabb két áldozat Szegeden

Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött nő és egy gyerek Szegeden, mindketten súlyos alapbetegséggel is küzdöttek - közölte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hétfőn az MTI-vel. Az elhunytakról az egyetem nem adott további felvilágosítást.

Az SZTE klinikai központjának tájékoztatása szerint a náluk ápolt betegek közül eddig tizenhét ember - öt férfi, kilenc nő és három, 18 éven aluli gyerek - halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával. Hétfőn délután Szegeden hét olyan beteget - négy férfit, két nőt és egy gyereket - kezeltek, akinek a szervezetében kimutatták a H1N1 vírust. Közülük egy férfi szorul intenzív ellátásra. Szegeden 2009. szeptember 30-a óta - akkor észlelték az első újinfluenza-fertőzést - összesen 428 embert ápoltak influenzaszerű tünetekkel, közülük 186 bizonyult H1N1-pozitívnak, hat felvett betegnél a vizsgálat még folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.