Bulvár

Rendőrök csúcsformában – sportolókat jutalmaztak

Rendőrök csúcsformában – sportolókat jutalmaztak

2010. január 21., csütörtök
Rendőrök csúcsformában – sportolókat jutalmaztak

Az elmúlt év rendőrségi sporteredményeit értékelte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden délután. E hagyományosan minden évben megrendezett ceremónia keretében a rendőrségi országos bajnokságokon az év közben kiemelkedően szereplő sportolók tevékenységét ismerik el. A számadásra a főkapitányság égisze alatt működő Rendőr Testedző Egylet (RTE) éves rendes taggyűlésének keretében került sor – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Bár a főkapitányság évek óta dobogós helyen végez az év közben megrendezett rendőrségi versenyek összesített listáján, az elmúlt év mégis különlegesnek számít, hiszen a rendőrök 2009-es sporteredményeit tekintve az ország valamennyi rendőre között a legjobbnak bizonyultak, maguk mögé utasítva a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Köztársasági Őrezred és a Készenléti Rendőrség csapatát, melyek létszámuknál fogva, profiljukat tekintve nagyobb eséllyel indultak a megmérettetésben. A rendezvényt

Subicz István

, a RTE elnöke nyitotta meg, majd az egyesület munkájáról

Sahin-Tóth Dezső

r. alezredes, ügyvezető igazgató beszélt. A taggyűlés során Lukács János r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Subicz István elnök dísztárgyakkal jutalmazta mindazon sportoló munkatársát – közel 60 főt -, akik az elmúlt évi bajnokságokon kimagasló eredményeikkel hozzájárultak az első helyhez. A tavalyi évben háromtusában, a lőbajnokságokon, valamint a cselgáncs versenyeken értek el a rendőrök kiugró eredményt. Nem szabad azonban megfeledkezni a kispályás labdarúgásról, az atlétikáról, a terepfutásról és a tekéről sem, hiszen ez utóbbi sportágakban kivívott sikerek is hozzájárultak ahhoz, hogy főkapitányságunk a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhasson. E rendezvénynek azonban szomorú aktualitása is volt, hiszen év elején vesztette el a főkapitányság fiatal kollégáját, a 27 esztendős Szarka Zsolt r. főtörzsőrmestert. A Csongrádi Rendőrkapitányság egykori munkatársa cselgáncsban nyújtott szereplésével – hiszen súlycsoportjában súlyos betegsége ellenére nem talált legyőzőre - szintén nagyban hozzájárult az első helyezéshez. A főkapitányság munkatársai emlékét kegyelettel megőrzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.