/

Rendőrök csúcsformában – sportolókat jutalmaztak

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt év rendőrségi sporteredményeit értékelte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden délután. E hagyományosan minden évben megrendezett ceremónia keretében a rendőrségi országos bajnokságokon az év közben kiemelkedően szereplő sportolók tevékenységét ismerik el. A számadásra a főkapitányság égisze alatt működő Rendőr Testedző Egylet (RTE) éves rendes taggyűlésének keretében került sor – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Bár a főkapitányság évek óta dobogós helyen végez az év közben megrendezett rendőrségi versenyek összesített listáján, az elmúlt év mégis különlegesnek számít, hiszen a rendőrök 2009-es sporteredményeit tekintve az ország valamennyi rendőre között a legjobbnak bizonyultak, maguk mögé utasítva a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Köztársasági Őrezred és a Készenléti Rendőrség csapatát, melyek létszámuknál fogva, profiljukat tekintve nagyobb eséllyel indultak a megmérettetésben.
A rendezvényt Subicz István, a RTE elnöke nyitotta meg, majd az egyesület munkájáról Sahin-Tóth Dezső r. alezredes, ügyvezető igazgató beszélt. A taggyűlés során Lukács János r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Subicz István elnök dísztárgyakkal jutalmazta mindazon sportoló munkatársát – közel 60 főt -, akik az elmúlt évi bajnokságokon kimagasló eredményeikkel hozzájárultak az első helyhez.
A tavalyi évben háromtusában, a lőbajnokságokon, valamint a cselgáncs versenyeken értek el a rendőrök kiugró eredményt. Nem szabad azonban megfeledkezni a kispályás labdarúgásról, az atlétikáról, a terepfutásról és a tekéről sem, hiszen ez utóbbi sportágakban kivívott sikerek is hozzájárultak ahhoz, hogy főkapitányságunk a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhasson.
E rendezvénynek azonban szomorú aktualitása is volt, hiszen év elején vesztette el a főkapitányság fiatal kollégáját, a 27 esztendős Szarka Zsolt r. főtörzsőrmestert. A Csongrádi Rendőrkapitányság egykori munkatársa cselgáncsban nyújtott szereplésével – hiszen súlycsoportjában súlyos betegsége ellenére nem talált legyőzőre – szintén nagyban hozzájárult az első helyezéshez. A főkapitányság munkatársai emlékét kegyelettel megőrzik.

Előző sztori

Lékó két ponttal a kilencedik

Következő sztori

Hat új magyar nevű kisbolygó: Arany és Jókai is az égre került