Gazdaság

Nem fejeződött be a Boldogasszony átadása

Nem fejeződött be a Boldogasszony átadása

2010. január 15., péntek
Nem fejeződött be a Boldogasszony átadása

Január 15-én nem került sor az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakasz átvételének lezárására, mivel a kivitelező A-Sz-E Konzorcium az üzemeltetés feltételeként meghatározott munkarészeket nem tudta elvégezni. A megrendelő Szeged város kötbér fizetésére kötelezi a kivitelezőt – tájékoztat Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

Az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszán 2009. december 15-én kezdődött el az átadás-átvétel folyamata. Az átvétel során rögzített munkák elvégzésére, a hiányok pótlására 30 nap állt a kivitelező A-Sz-E Konzorcium rendelkezésére. A pénteken tartott helyszínbejárás során bebizonyosodott, hogy nem fejeződhet be az átadás, mivel a kivitelező nem tudta pótolni azokat a hiányokat, amelyek az üzemeltetés alapfeltételeként kerültek meghatározásra – nyilatkozta

Tapasztó Sándor

, a Szeged Pólus Kft. projektigazgatója. A kivitelezőnek a mérnöki feladatokat ellátó Metróber által meghatározott munkarészeket kellett volna elvégeznie ahhoz, hogy lezárulhasson ma az átvétel. A megrendelő Szeged város ismét kötbérkövetelést érvényesít a kivitelezővel szemben. A projektet lebonyolító Szeged Pólus Kft. műszaki munkatársai eddig is és a továbbiakban is segítik a kivitelezőt a felmerülő problémák megoldásában, a szükséges engedélyek beszerzésében, javaslatokkal támogatják a munkaszervezési, ütemezési problémák megoldását, rugalmasan figyelembe veszik a kivitelező módosítási kérelmeit, azonban a szigorú műszaki feltételek érvényesítéséhez továbbra is ragaszkodnak. Január 15-e volt a határideje a vágányzár feloldásának is az 1-es villamosvonalon. Az időjárásra és technológiai okokra hivatkozva erre a határidőre módosítást kért a konzorcium. A Metróber jelenleg vizsgálja, hogy a benyújtott igényből hány nap módosítás tekinthető jogosnak. Ezzel párhuzamosan folynak a tárgyalások a felek között az új határidők meghatározására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.