Nem fejeződött be a Boldogasszony átadása

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 15-én nem került sor az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakasz átvételének lezárására, mivel a kivitelező A-Sz-E Konzorcium az üzemeltetés feltételeként meghatározott munkarészeket nem tudta elvégezni. A megrendelő Szeged város kötbér fizetésére kötelezi a kivitelezőt – tájékoztat Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

Az 1-es villamosvonal Boldogasszony sugárúti szakaszán 2009. december 15-én kezdődött el az átadás-átvétel folyamata. Az átvétel során rögzített munkák elvégzésére, a hiányok pótlására 30 nap állt a kivitelező A-Sz-E Konzorcium rendelkezésére. A pénteken tartott helyszínbejárás során bebizonyosodott, hogy nem fejeződhet be az átadás, mivel a kivitelező nem tudta pótolni azokat a hiányokat, amelyek az üzemeltetés alapfeltételeként kerültek meghatározásra – nyilatkozta Tapasztó Sándor, a Szeged Pólus Kft. projektigazgatója. A kivitelezőnek a mérnöki feladatokat ellátó Metróber által meghatározott munkarészeket kellett volna elvégeznie ahhoz, hogy lezárulhasson ma az átvétel. A megrendelő Szeged város ismét kötbérkövetelést érvényesít a kivitelezővel szemben.
A projektet lebonyolító Szeged Pólus Kft. műszaki munkatársai eddig is és a továbbiakban is segítik a kivitelezőt a felmerülő problémák megoldásában, a szükséges engedélyek beszerzésében, javaslatokkal támogatják a munkaszervezési, ütemezési problémák megoldását, rugalmasan figyelembe veszik a kivitelező módosítási kérelmeit, azonban a szigorú műszaki feltételek érvényesítéséhez továbbra is ragaszkodnak.
Január 15-e volt a határideje a vágányzár feloldásának is az 1-es villamosvonalon. Az időjárásra és technológiai okokra hivatkozva erre a határidőre módosítást kért a konzorcium. A Metróber jelenleg vizsgálja, hogy a benyújtott igényből hány nap módosítás tekinthető jogosnak. Ezzel párhuzamosan folynak a tárgyalások a felek között az új határidők meghatározására.

Előző sztori

A dolgozó nők érdekeit védi a Fidesz

Következő sztori

Házkutatást tartottak az OCÖ székházában