Gazdaság

Megint rosszabbul élünk, mint egy éve

Megint rosszabbul élünk, mint egy éve

2010. január 7., csütörtök
Megint rosszabbul élünk, mint egy éve

„A válaszadók 63 százaléka szerint rosszabbul él, mint egy évvel ezelőtt és rövid távon nem is bízik a saját, valamint családja anyagi körülményeinek javulásában” – írja a Világgazdaság Online a GfK Hungária és a Corvinus Egyetem közös felmérését ismertetve.

Az eredményekből kiderül, hogy stabilizálódott a fogyasztói bizalom, az úgynevezett komplex Fogyasztói Bizalom Index (FBI) tavaly június óta stabil, értéke nem változott az előző időszakhoz képest. A munkanélküliségre vonatkozó várakozásokkal kapcsolatos információk tekintetében azonban meglehetősen megosztott a lakosság. Tavaly decemberben a válaszadók 59 %-a a munkanélküliség növekedésére számított, mindössze egy tizedük számított csökkenésre. A lakosság háromnegyede vélte úgy, hogy az árak emelkedni fognak a következő időszakban, átlagosan 7,9 százalékos inflációra számítanak.

További részleteket a Világgazdaság Online-on olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.