Fürész nélkül játszik a Szeviép Brnóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utolsó csoportmeccsére készül az Euroligában a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. A szerdai brnói mérkőzésen nem lehet ott a csapatkapitány Fürész Emőke, mert megműtötték a térdét.

Ha a Szeviép-Szeged utolsó Euroliga csoportmérkőzésén nyerne Brnóban, az olyan csoda lenne, mint a tengerparton élő gyerekeknek a havazás. Mivel tudjuk, hogy a mediterránon is előfordult már, hogy a pálmafákat hó borította, ezért nem lehet elvetni a szegedi idegenbeli győzelmet se, ami a Szeviép-Szegednek a továbbjutását eredményezné. De csak akkor, ha a francia Tarbes nyer Isztambulban a Fenerbache ellen és a lengyel Gdynia kikap Moszkvában. Ez utóbbi feltétel biztosan teljesül, hiszen az orosz gárda a világ egyik legjobb csapata.
Egy edzőben mindig ott ég a remény tüze, hogy csapatának kijön úgy a lépés, amit még ő sem hisz el. A Szeviép-Szeged vezetőedzője, Bencze Tamás realista. Már a hazai Gdynia elleni győzelem után is azt mondta, Csehországban nem sok esélye van együttesének. Mindezt megerősítette a hónap elején a Szpartak Moszkva elleni találkozót követően is.
„A Brnó jobb csapat, mint a Szeviép-Szeged, nagyobb nemzetközi rutinnal és sok kiváló játékossal rendelkezik. Nehezen hiszem, hogy nyerni tudunk” – nyilatkozta Bencze Tamás. Ráadásul a Szeviép-Szeged szakvezetése és az orvosi konzílium úgy döntött, hogy a csapatkapitányt, Fürész Emőkét nem a mérkőzés után, hanem már a héten megműtik porccal. Míg a játékosok a buszútra készülődtek, addig a kiváló játékoson végrehajtották a beavatkozást.
A Szeviép-Szeged kedden reggel tíz játékossal kelt útra. A sokáig betegeskedő, de már felépült Németh Bernadett is ott van a társak között.
„Nekem minden mérkőzés fontos, legyen bajnoki, vagy Euroliga-meccs. Kikaptunk ugyan a Brnótól hazai pályán 71-54-re, de egyik csapat sem legyőzhetetlen. Természetesen, ha a papírformát vesszük, akkor ők az esélyesek” – mondta a kosaras.
A Szeviép-Szeged szerdán 18 órakor lép pályára Brnóban.

Az utolsó forduló párosítása: Brnó – Szeviép-Szeged, Szpartak Moszkva – Gdynia, Fenerbache-Tarbes

A D csoport állása

1. Moszkva (orosz) 9 9 775-579 18
2. Fenerbache (török) 9 6 3 680-679 15
3. Brnó (cseh) 9 5 4 660-662 14
4. Gdynia (lengyel) 9 3 6 621-658 12
5. Tarbes (francia) 9 2 7 627-697 11
6. Szeviép Szeged 9 2 7 601-689 11
Default thumbnail
Előző sztori

Választási ígéretkeresőt működtet a Figyelő

Default thumbnail
Következő sztori

Eltűnt egy 17 éves lány – tanítás után nem tért haza

Legutóbbi hasonló cikkek