Első helyen fordult Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Valamennyi rangadóját megnyerte a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák, így nem meglepő, hogy a szegedi együttes az első helyen áll az alapszakasz tabelláján. A küzdelem a rövid téli szünetet követően a hétvégén folytatódik.

Lesz miért visszavágniuk Nyilas Istvánéknak szombaton (kezdés: 17.00, újszegedi sportcsarnok) a Kecskeméti Főiskola gárdájának! Éppen a Bács megyeiek otthonában, még az első őszi fordulóban szenvedte el az egyik vereségét a Szeged, ám mivel ezt a botlást kilenc nagyszerű győzelemmel javították ki a Tisza-partiak, s a legvégén csupán Szolnokon maradtak alul, féltávnál az első helyen állnak a Keleti csoportban. Valamennyi nagy riválist, a Jászberényi KSE-t, az EnterNet Vásárhelyi Kosársulit, a EKF Hész Egert és a Bajai Bácska FKE-t is sikerült két vállra fektetni, így aligha lehet ok a panaszra.
„Valóban nincs miért szégyenkezniük, hiszen sokkal nagyobb költségvetésű csapatok előtt vezetjük a tabellát. Fő ellenfelünk, a Jászberény például gyakorlatilag profi együttesnek számít. Év végére sajnos kicsit elfáradtunk és elfogytunk, sérülések és betegségek tizedelték a csapatot, ezért csúszhatott be a szolnoki fiaskó. Szerencsére Nyilas István és Rezák Tamás térdműtétje is jól sikerült, ők lassan, óvatosan mozoghatnak, s az utóbbi néhány hétben a pihenés mellett hibáinkat is átbeszéltük, így frissen és felkészülten várjuk a folytatást” – nyilatkozta Bonifert Domonkos vezetőedző (képünkön).
Az első tizenegy mérkőzés szakmai tapasztalatait úgy foglalta össze a mester: elsősorban mentálisan kell rendben lennie a társaságnak, akkor a játék sem hagy kívánnivalót maga után. „Amelyik meccsekre fejben igazán felkészültünk, azokat imponáló magabiztossággal húztuk be. Ha viszont tudat alatt kicsit lebecsüljük az ellenfelet, az ebben az osztályban is megbosszulja önmagát.”
A klub vezetése az év elején azt tűzte ki célul, hogy a csapat legyen harcban a dobogós helyekért a bajnokságban. Az eddigiek alapján úgy tűnik, tartható a terv. „Természetesen sok nagy csata vár még ránk. Az első lépés, hogy legalább ilyen második körös teljesítménnyel Keleten a legjobb négy közé jussunk, a haddelhadd pedig majd akkor kezdődik, mikor a rájátszásban összetalálkozunk a Nyugati csoport legjobbjaival is. Szeretnénk ott lenni a végelszámolásnál azok között, akik a feljutásért küzdenek” – foglalta össze Bonifert.
Ebben segíthet Tanács Attila is, aki – mint arról múlt héten beszámoltunk – másfél év után tért haza Németországból. A 27 esztendős, saját nevelésű, 2 méter magas kosaras ugyan sokat bajlódott sérüléssel, ám így is komoly erőssége lehet a szegedi alakulatnak, hiszen vele tovább magasodott a Szedeák szerkezete, s ha minden jól alakul, az első számú középjátékos, Gémes Levente tehermentesítése is megoldódik. „Tanács Attiláról tudni kell, hogy korosztályának egyik legjobb magyar játékosa lehetett volna, ha a sajnálatos térdsérülések nem tesznek neki keresztbe. Problémáitól függetlenül most mindent megtesz azért, hogy minél magasabb szintre hozza fel a játékát. Mentalitása, ereje sokat jelenthet számunkra. Bízom benne, hogy 15-20 perceket teljes erőbedobással tud majd játszani. Az is fontos, hogy ő a munkája mellett egész héten velünk tréningezhet, ami az edzésmunkánkon is sokat lendít majd” – így a vezetőedző.
Tanács egyébként a harmadik szezon közbeni igazolás, hiszen a bajnokság kezdete óta érkezett az irányító Vida Máté és az amerikai erőcsatár, John Holt is.

A legutóbbi mérkőzéseken:

Nagykállói KE – Bajai Bácska FKE 83-93
Szolnoki Főiskola – Újbuda TC 88-80

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport állása:

1. Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 11 9 2 979-862
2. Jászberényi KSE 11 9 2 1129-885
3. EnterNet Vásárhelyi KS 11 8 3 1064-910
4. EKF Hész Eger 11 8 3 867-813
5. Bajai Bácska FKE 12 8 4 1041-949
6. Nagykállói KE 12 6 6 1021-1106
7. Óbudai Kaszások 11 5 6 857-907
8. Szolnoki Főiskola Olaj KK 11 4 7 880-965
9. Debreceni Egyetem KE 10 3 7 776-851
10. Tiszaújvárosi Phoenix KK 11 3 8 821-901
11. Kecskeméti Főiskola 10 2 8 796-909
12. Újbuda TC 11 1 10 790-963
Default thumbnail
Előző sztori

Szegedi labdarúgópalánták: Kovács Patrik, Retkes Tamás

Default thumbnail
Következő sztori

Életbe lépett a korbácsrendelet: orvosokat büntet az OEP

Legutóbbi hasonló cikkek