Árvíz: szerdától várják a Tisza tetőzését Szegednél

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Tisza tetőzését szerda estétől várják Szegednél, az elsőfokú készültségi szint 650 centiméter körüli; Csongrádnál és Mindszentnél a hét második felében 700 centiméter fölött várható a tetőzés – tájékoztatta Dobi László, az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője kedden az MTI-t.

A Körös áradása a harmadfokú készültség szintjén hétfőn késő este megállt Gyománál, Szarvasnál szerdai tetőzéssel lehet számolni a jelenlegi másodfokú fokú készültségi szint tartományában, 790 centiméter körül – közölte az igazgató.
Az igazgatóság területén a belvízzel elöntött földek nagysága 31.350 hektár, ebből 11.700 hektár vetés, csaknem 6 ezer hektár pedig szántó. A 22 üzembe helyezett szivattyútelep naponta 1,3 millió köbméter belvizet emel át a főbefogadó folyókba.
A kritikus helyeken – többek között Mórahalom, Makó, Orosháza térségében – az igazgatóság munkatársai összesen tizenöt munkagéppel tisztítják a csatornákat, eltávolítva a vízfolyást gátló akadályokat – közölte Dobi László.


Tisza-part árvíz 2010 január in Szeged

Előző sztori

Benzintender: ismét határozatképtelen volt a rendészeti bizottság

Következő sztori

Szerda: Életről és halálról a Közéleti Kávéházban