Akár ölhetett is volna a jéggyár tűzfala + PANORÁMA – Frissítve

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ipartörténeti jelentőségű egykori jéggyárat tavaly tavasz óta bontják a Madách utcában. Egyik olvasónk jelezte, hogy a bontást csak két falnak támasztott palló jelzi, a munkások védőfelszerelés nélkül dolgoznak, sokszor szakszerűtlenül veszélyeztetve az épület közelében közlekedőket. Nos, az aggodalom nem volt alaptalan: az egyik tűzfal hétfő délelőtt az úttestre dőlt.

A SZEGEDma.hu-nak egy olvasó telefonált be, hogy hétfőn délelőtt egy markolóval hátulról (nem az utcafrontról) kezdték a főépület bontását, és nem sokkal 11 előtt a homlokzat megingott, és az utcára borult. Az úttest felezővonaláig bokáig állt a törmelék és a szilánk. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. A helyszínre érkező kollégánknak a markolót vezető férfi azt mondta, hogy ő csak egy alkalmazott, és az ő főnökét bízták meg a bontással. Sem a főnöke, sem a saját, sem a cég nevét nem árulta el.

A rendőrség sajtóközleménye

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Szegedi Rendőrkapitányság a Madách utcában történt falomlás ügyében – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére hétfő kora délután érkezett bejelentés arról, hogy egy ház bontása során az utcafronti fal a járdára illetve az úttestre borult, melynek során elszakadt egy egymillió forint értékű légvezeték (internet- és tv-kábel). Személyi sérülés nem történt. A rendőrség a Madách utcát a helyszíni szemle idejére lezárta, valamint vizsgálták azt is, hogy további omlásveszély fennáll-e.
Mivel a rendőri intézkedés során felmerült, hogy a bontási terület elkerítéséről, illetve figyelmeztető jelzések elhelyezéséről nem megfelelően gondoskodtak, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.


Jéggyár bontása in Szeged

Default thumbnail
Előző sztori

Az Alkotmánybírósághoz fordult Sólyom László

Default thumbnail
Következő sztori

Alkotmányozás és politikai kultúra

Legutóbbi hasonló cikkek