Közélet

A Jobbik visszafizettetné a cégvezetők prémiumait + HANG

A Jobbik visszafizettetné a cégvezetők prémiumait + HANG

2010. január 7., csütörtök
A Jobbik visszafizettetné a cégvezetők prémiumait + HANG
Az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek magas év végi prémiumait kifogásolja, s emelt hangot ellene a Jobbik helyi szervezete. Rácz Tibor, a párt szegedi alelnöke kilátásba helyezte, hogy ha ősszel bekerülnek a közgyűlésbe, megszüntetik a prémiumrendszert, és átvilágítják ezeket a cégeket.

„Nagy felháborodással fogadtuk, hogy Botkáék ezt a kádári attitűdöt megtartották, miszerint míg takarékosságról beszélnek, és a szavazópolgárokat erre ösztönzik, addig ők milliós prémiumokat osztanak kádereiknek” – fogalmazott a radikális párt szegedi alelnöke.

Rácz

szerint ez azért is „pofátlan” hozzáállás, mivel pártjuk, az MSZP nyolcévnyi rossz kormányzása miatt került az ország mélypontra. „Míg nő a gáz, a víz az üzemanyag és az élelmiszer ára, miközben a forint apadó vásárlóértéke mellet az átlagemberek bére stagnál, addig

Botka László

úgy látta, hogy az önkormányzati tulajdonú cégvezetők 300-400 ezres havi bére még kiegészítésre szorul” – így a politikus, aki hozzátette, hogy a Jobbik a választások után kezdeményezni fogja a városi vagyonleltárt, a cégek teljes átvilágítását, kiváltképp az IKV Zrt., a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a városi televízió és a Szegedi Vásár és Piac Kft. tekintetében. Rácz Tibor szerint utóbbi vállalatok tevékenysége gyakran a törvényesség határát is feszegette. „Azt üzenem e cégek vezetőinek, hogy ne költsék el a prémiumukat, mert lehet, hogy vissza kell majd fizetni. És remélem, hogy az átvilágításban, az elszámoltatásban a Fidesz is partner lesz” – fejezte be az alelnök.

Bajnai intelmeit nem fogadták meg Szegeden

Az üggyel nemrégiben a

Hír TV is foglalkozott

. Cikkében többek között azt is írja, hogy egy 20 milliárdos adósságállományt felhalmozó városban a takarékosság idejében nem illő jutalmakat osztani. „Most azt hiszem, hogy minden egyes részcsoportnak kell egy kis áldozatot - vagy helyenként nem is olyan kis áldozatot - vállalni azért, hogy az egész ország előre tudjon menni és kilábaljon, hogy aztán megint mindenkinek egy kicsit többet adhassunk” - ezt a kijelentést a miniszterelnök tette egy tavalyi vállalkozói fórumon, melynek épp Szeged városa adott otthont. A városvezetők ennek ellenére 1,2-1,6 milliós jutalmakat adtak az önkormányzati cégeik vezetőinek. A prémiumokról a tavalyi utolsó közgyűlésén, zárt ajtók mögött döntöttek.

Bohács Zsolt

, a Fidesz szegedi országgyűlési képviselőjelöltje szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem helyes milliós nagyságrendű jutalmakat kiosztani. „Nem hiszem, hogy jó fényben tűnnek fel azok, akik felveszik a milliós pénzeket” – nyilatkozta a Hír TV-nek a politikus. A szegedi gyakorlattal szemben a fideszes vezetésű Csongrád Megyei Közgyűlés egységesen mindössze 7 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyújtott az alkalmazottainak. A megyei önkormányzat, illetve gazdasági társaságainak vezetői pedig nem részesültek jutalomban.

Hallgassa meg Rácz Tiborral készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.