A Jobbik visszafizettetné a cégvezetők prémiumait + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzati tulajdonú cégek vezetőinek magas év végi prémiumait kifogásolja, s emelt hangot ellene a Jobbik helyi szervezete. Rácz Tibor, a párt szegedi alelnöke kilátásba helyezte, hogy ha ősszel bekerülnek a közgyűlésbe, megszüntetik a prémiumrendszert, és átvilágítják ezeket a cégeket.


„Nagy felháborodással fogadtuk, hogy Botkáék ezt a kádári attitűdöt megtartották, miszerint míg takarékosságról beszélnek, és a szavazópolgárokat erre ösztönzik, addig ők milliós prémiumokat osztanak kádereiknek” – fogalmazott a radikális párt szegedi alelnöke. Rácz szerint ez azért is „pofátlan” hozzáállás, mivel pártjuk, az MSZP nyolcévnyi rossz kormányzása miatt került az ország mélypontra.
„Míg nő a gáz, a víz az üzemanyag és az élelmiszer ára, miközben a forint apadó vásárlóértéke mellet az átlagemberek bére stagnál, addig Botka László úgy látta, hogy az önkormányzati tulajdonú cégvezetők 300-400 ezres havi bére még kiegészítésre szorul” – így a politikus, aki hozzátette, hogy a Jobbik a választások után kezdeményezni fogja a városi vagyonleltárt, a cégek teljes átvilágítását, kiváltképp az IKV Zrt., a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a városi televízió és a Szegedi Vásár és Piac Kft. tekintetében. Rácz Tibor szerint utóbbi vállalatok tevékenysége gyakran a törvényesség határát is feszegette. „Azt üzenem e cégek vezetőinek, hogy ne költsék el a prémiumukat, mert lehet, hogy vissza kell majd fizetni. És remélem, hogy az átvilágításban, az elszámoltatásban a Fidesz is partner lesz” – fejezte be az alelnök.

Bajnai intelmeit nem fogadták meg Szegeden

Az üggyel nemrégiben a Hír TV is foglalkozott. Cikkében többek között azt is írja, hogy egy 20 milliárdos adósságállományt felhalmozó városban a takarékosság idejében nem illő jutalmakat osztani. „Most azt hiszem, hogy minden egyes részcsoportnak kell egy kis áldozatot – vagy helyenként nem is olyan kis áldozatot – vállalni azért, hogy az egész ország előre tudjon menni és kilábaljon, hogy aztán megint mindenkinek egy kicsit többet adhassunk” – ezt a kijelentést a miniszterelnök tette egy tavalyi vállalkozói fórumon, melynek épp Szeged városa adott otthont. A városvezetők ennek ellenére 1,2-1,6 milliós jutalmakat adtak az önkormányzati cégeik vezetőinek. A prémiumokról a tavalyi utolsó közgyűlésén, zárt ajtók mögött döntöttek.

Bohács Zsolt, a Fidesz szegedi országgyűlési képviselőjelöltje szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem helyes milliós nagyságrendű jutalmakat kiosztani. „Nem hiszem, hogy jó fényben tűnnek fel azok, akik felveszik a milliós pénzeket” – nyilatkozta a Hír TV-nek a politikus.

A szegedi gyakorlattal szemben a fideszes vezetésű Csongrád Megyei Közgyűlés egységesen mindössze 7 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyújtott az alkalmazottainak. A megyei önkormányzat, illetve gazdasági társaságainak vezetői pedig nem részesültek jutalomban.

Hallgassa meg Rácz Tiborral készített hanganyagunkat!

Default thumbnail
Előző sztori

Bírósághoz fordulnak az elbocsátott postások

Következő sztori

Január végén miniszterelnök-jelölti programot hirdet az MSZP