Városkarácsony: az összetartozás ünnepe Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Minden korosztályt megszólító gazdag programkínálattal, látványos és hangulatos ünnepi műsorral, valamint sült hurkával, kolbásszal, forralt borral és teával várták a város karácsonyi rendezvényére Mórahalom lakóit advent negyedik vasárnapján.

Az Aranyszöm Rendezvényház aulájában délutántól kézműves foglalkozások (karácsonyfadísz-készítés, gyertyamártás stb.) és Melinda Csodapatikája (gyógyír lelki bajokra) várták gyermekeket.
A városi karácsony alkalmával adta át Nógrádi Zoltán polgármester 33 szegényebb sorsú családnak (összesen 74 gyermeknek) a helyi Gazdakör, a Fidesz mórahalmi Nőtagozata, a Vöröskereszt és az önkormányzat támogatásával összeállított ajándékcsomagokat.

Az ünnepi műsor a Rendezvényház udvarán zajlott, ahová a kemény hideg ellenére is rengetegen látogattak el. Nógrádi Zoltán köszöntőjében kiemelte, hogy a jelenlévők szép száma is azt igazolja, Mórahalmon fontos az összetartozás, a közös ünneplések pedig még szorosabbá teszik ezt a kapcsolatot. „Öröm látni, hogy itt is találkozhatnak a városban élők azokkal, akik az egész év folyamán értük dolgoznak.” A városvezető külön megköszönte mindenki felajánlását, aki a nehéz helyzet ellenére hozzájárult vendéglátáshoz, ajándékcsomagokhoz és a műsorhoz.

Joó Balázs plébános karácsonyi áldása után a polgármesterrel együtt gyújtották meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.
A nagykabátban toporgó nézők ezután csodálattal vegyes borzongással figyelték a műsorban fellépő Napsugár Néptánccsoport előadását. A lányok Szent ünnep című nyitótáncát követően a fiúk karácsonyi énekekre komponált Pásztortáncát hidegtől is kipirult arccal, de nagy átéléssel járták végig Csonka Attiláné tanítványai. A Mórahalmi Színtársulat és a Szó-Mi-Szó Énekegyüttes közös produkcióját követően a résztvevőket frissen sült hurkával, kolbásszal, méretes üstökben készült forralt borral és teával vendégelték meg, a gyerekeket pedig a Grimm-Busz Színház mesejátéka várta a színházteremben.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Komoly bajban az önkormányzatok

Default thumbnail
Következő sztori

Kubatov Gábor: Mind a hét Csongrád megyei választókerületben győzni fog a Fidesz

Legutóbbi hasonló cikkek