Egészség

Új vírus - Elhunyt a Szegeden kezelt kismama

Új vírus - Elhunyt a Szegeden kezelt kismama

2009. december 7., hétfő
Új vírus - Elhunyt a Szegeden kezelt kismama

Elhunyt az a kismama, aki már több, mint négy hete került be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályára - tájékoztatta Molnár Zsolt intézetvezető professzor hétfőn az MTI-t.

A 40 éves terhes nő a H1N1 vírusfertőzés szövődményeként kialakult tüdőgyulladás és más betegségek miatt került az intenzív osztályra - mondta az egyetemi tanár. A szakember közölte, az SZTE négy intenzív osztálya közül kettőn kezelnek még az új influenzavírus tüdőgyulladásos szövődményei miatt három beteget, az ő állapotuk nagyon szépen javul. Az intézmény tájékoztatása szerint a szegedi klinikákon ápolt betegről először szeptember 30-án bizonyosodott be a H1N1-fertőzés. Péntek délutánig összesen 75 embert vettek fel influenzaszerű tünetekkel, közülük 35-en - hét férfi, kilenc nő és tizenkilenc 18 év alatti fiatal - bizonyult H1N1-pozitívnak. Pénteken délután Szegeden 17 H1N1-pozitív influenzás beteget ápoltak, közülük három nő és egy gyerek igényelt intenzív ellátást és gépi lélegeztetést. A Szegeden elhunyt kismamával együtt húszra emelkedett az új influenzavírus szövődményeiben elhunytak száma Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.