Egyetem

Több mint 480 millió forint a hálózati tudássztráda kiépítésére a Dél-Alföldön

Több mint 480 millió forint a hálózati tudássztráda kiépítésére a Dél-Alföldön

2009. december 18., péntek
Több mint 480 millió forint a hálózati tudássztráda kiépítésére a Dél-Alföldön

Több mint 480 millió forintot nyert a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár a Dél-alföldi régióban megszervezendő, a közoktatás fejlesztését támogató hálózat, egy tudássztráda kiépítésére - közölte a hálózatkoordinációs iroda projektmenedzsere pénteken sajtótájékoztatón Békéscsabán.

Csizmadia Imre

elmondta: a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében elnyert pályázat célja, hogy a Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyében működő közoktatási intézmények között - konzorciumban végzett munka eredményeként - olyan hálózati, tudássztráda-szerű együttműködés jöjjön létre, amely segíti a közoktatás szakmai színvonalának emelését, referenciaintézmények létrejöttét, és a jól bevált szakmai gyakorlatok elterjedését.

Závogyán Judit

szakmai vezető hozzátette: a legfontosabb cél, hogy a régióban olyan hálózat alakuljon ki, amely segíti az egyes intézményekben felhalmozott tudás széles körű elterjesztését. A Békés megyében működő hálózati központ összegyűjti a régió szakmai ismereteit, többek között a kompetencia alapú oktatásban és a területi különbségek felszámolásában jeleskedő iskolák bevált gyakorlatait, valamint az integrációban kialakult jó példákat. A térség iskolái mindemellett bejelentkezhetnek, megpályázhatják a referencia intézmény címet, amely erkölcsi és szakmai elismerést is jelenthet. A gyakorlatban is jól működő, jó szakmai eljárásokat a rendszer egy adatbázisban jeleníti meg régiós, illetve országos szinten, amelyet az Oktatási Minisztérium mellett működő Educatio Kft. hozott létre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.