Közélet

Szijjártó: az emberek tájékoztatása a fiktív büdzséről kötelesség

Szijjártó: az emberek tájékoztatása a fiktív büdzséről kötelesség

2009. december 16., szerda
Szijjártó: az emberek tájékoztatása a fiktív büdzséről kötelesség

Szijjártó Péter szerint a 2010-es költségvetés általuk vélt tarthatatlanságával, fiktív voltával, valamint a következményeivel kapcsolatos tájékoztatás egy demokratikus pártnak nem lehetősége, hanem kötelezettsége.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője ezt arra reagálva mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján - újságírói kérdésre -, hogy

Nyakó István

MSZP-szóvivő előzőleg közölte: pártja az adatvédelmi biztos intézkedését kéri a Fidesz választási kampánylevelei miatt, szerintük ugyanis az ellenzéki párt illegálisan beszerzett adatbázis alapján küldi ki e leveleket.

Szijjártó Péter

úgy fogalmazott, érti a szocialista párt "jajveszékelését és kétségbeesését" azzal kapcsolatban, hogy a magyar emberek "elkerülhetetlenül tisztába jönnek" a jövő évi költségvetés fiktív voltával és az ebből fakadó következményekkel. Az MSZP szóvivője sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az

Orbán Viktor

Fidesz-elnök gazdáknak címzett levelét megkapta

Herczog Edit

, az MSZP európai parlamenti képviselője,

Bedő Tamás

, Csongrád szocialista polgármestere, valamint egyik párttagjuk tíz éve elhunyt férje is. A szóvivő szerint az elhunyt férfi özvegye biztos abban, hogy élete során a férje egyetlen hivatalos adatbázisba került be, az Orbán-Torgyán-kormány idején a mezőgazdasági támogatások adatbázisába. Mindezzel kapcsolatban Szijjártó Péter közölte: ha a költségvetéssel és a következményeivel összefüggő tájékoztatás során olyan emberek számára is küldtek ki levelet, akik időközben elhunytak, az "természetesen helytelen, ezt sajnáljuk, és ezért elnézést kérünk, főleg azoktól, akiket ezzel esetleg megbántottunk". Kérdésre a fideszes politikus hozzátette, hogy nyilvános adatok alapján küldték ki a leveleket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.