Közélet

Sólyom és Orbán Vajdaságba látogat

Sólyom és Orbán Vajdaságba látogat

2009. december 8., kedd
Sólyom és Orbán Vajdaságba látogat

A vajdasági magyarok körében minden várakozást felülmúló siker van kialakulóban a magyar választói névjegyzékre való feliratkozás ügyében – nyilatkozta a Vajdaság Ma hírportál megkeresésére Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Elmondta, hogy három hét alatt 92 620-an iratkoztak fel a listára, és ha ilyen tempóban halad a munka, akkor karácsony előtt legalább 120 ezer név lesz a névjegyzéken, ami bőven elegendő ahhoz, hogy az új összetételű Magyar Nemzeti Tanácsot a közérdeknek megfelelően közvetlen úton lehessen megválasztani.

Pásztor

jelentős tehertételként értékelte, hogy Zentán, a magyar választópolgároknak eddig a fele feliratkozott a listára és hozzátette: a magyarok Vajdaság-szerte fenntartások és félelem nélkül tömegesen vállalják a listára való felkerülést. A VMSZ elnöke szerint azok, akik most nem támogatják a névjegyzék összeállítását, ugyanúgy viselkednek, mint akik a kettős állampolgárság ügyében 2004-ben Magyarországon zajlott népszavazást megelőzően a nemmel történő szavazásra buzdítottak. Pásztor István elmondta, hogy pártja közösség iránti erőfeszítésének elismeréseként december 10-én Szabadkára látogat

Sólyom László

magyar köztársasági elnök. December 16-án pedig

Orbán Viktor

volt miniszterelnök, a Fidesz elnöke teszi tiszteletét Nagybecskereken, Muzslyán, Temerinben és Zentán. Vajdasági tartózkodása során találkozik az itteni politikai, egyházi és civil szféra képviselőivel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.