Nem engedélyezték az Új Jobboldal felvonulását Sepsiszentgyörgyön

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedden csak kisebb csoportokban közlekedhetnek Sepsiszentgyörgy utcáin, és csak nézőként vehetnek részt a december elsejei ünnepségen az Új Jobboldal szervezet tagjai és szimpatizánsai – adta hírül az Erdély Ma hírportál.

Az Új Jobboldal szélsőséges szervezet néhány héttel ezelőtt meghirdette, hogy felvonulást szervez Sepsiszentgyörgyön, ahová várja tagjait és szimpatizánsait, hogy demonstrációjukkal bebizonyítsák, miszerint Székelyföld mindig is román föld volt, és az is lesz. A provokatív jellegű kezdeményezést a magyar elöljárókon kívül a helyi román politikusok is ellenezték, a rendőrség pedig nem adott engedélyt máshonnan jövők felvonulására.
Corneliu Câmpeanu, a Kovászna megyei rendőrség parancsnoka úgy nyilatkozott: ha békésen sétálgatnak a járdán, akkor nem esik bántódásuk, de amennyiben a törvény által tiltott zászlókkal, feliratokkal, jelekkel érkeznek, akkor a rendőrség közbelép.

Előző sztori

Nagy László a héten dönt az Eb-szereplésről

Következő sztori

Újabb bevásárlóközpont készül – csőbe húzott civilek?