MSZP-választmány: eldőlt az országos lista első 20 helye

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eldőlt az MSZP országos listájának első 20 helye, végleges az a javaslat, amelyet a választmány és az elnökség közösen terjeszt a jövő heti kongresszus elé – tudta meg az MTI szombaton.

Az MTI információi szerint a választmány zárt ülése szavazott az országos lista első 20 helyéről.
Eszerint a listán szereplő első 20 politikus sorrendben a következő: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő, Botka László, Csongrád megyei elnök, Szekeres Imre elnök-helyettes, Kiss Péter alelnök, Simon Gábor választmányi elnök, Lamperth Mónika elnök-helyettes, Ujhelyi István alelnök, Hiller István oktatási miniszter, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Puch László pártigazgató, Juhász Ferenc, Veres János, Vadai Ágnes, Varga László, Bárándy Gergely elnökségi tagok, Szűcs Erika választmányi helyettes és Szabó Imre környezetvédelmi miniszter.
Az MTI információi szerint a zárt ülésen felvetődött, hogy Szili Katalin mégis kerüljön fel az országos listára, akár a tervezett posztjánál előrébb Gyurcsány Ferenc helyére, de az erre vonatkozó javaslatnak csak négy támogatója volt a teremben. A volt Házelnök még a felvetés előtt távozott a választmányi ülésről, és korábban elmondott beszédében megerősítette pénteki döntését, miszerint nem kíván szerepelni az MSZP országos listáján, mivel az nem tükrözi a megújulást és a változást.
Így végül ténylegesen is bekerült a helyére Botka László, Csongrád megyei elnök.
Az MSZP választmánya jelenleg a lista többi részét vitatja meg.
Az MTI információi szerint vita lehet Szilvásy György volt titokminiszter listán elfoglalt 75. helyéről, amely az MSZP számításai szerint az utolsó befutó hely a listán.
A lista tervezete alapján a nem befutó helyeken szerepel több olyan politikus is, aki évek óta szocialista parlamenti képviselő. Közéjük tartozik például Keleti György, Schvarcz Tibor, Géczi József Alajos, Jánosi György, Gy. Németh Erzsébet. Vannak olyanok is, akik eleve azért kerültek ennyire hátra, mert a következő parlamenti ciklusban már nem akarnak politizálni.
Az MSZP listáján rajta van a jelképes, 105. helyen Szigetvári Viktor, a miniszterelnök kabinetfőnöke is, aki az MSZP választási kampányát irányítja majd.

Navracsics Tibor Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton a Nemzeti Fórum IV. országos gyűlésén úgy kommentálta az MSZP országos listáját, hogy abban a jól ismert szempárok mögött egy ember bújik meg: Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, „a gyűlölet karmestere”.

Default thumbnail
Előző sztori

Őszinte és baráti ankét szegedi focicsapatokkal

Következő sztori

Ismét egymillió csillag a szegényekért

Legutóbbi hasonló cikkek