Bulvár

Mentősre és rendőrre támadtak Szegeden

Mentősre és rendőrre támadtak Szegeden

2009. december 25., péntek
Mentősre és rendőrre támadtak Szegeden

Az őt ellátó mentősre támadt egy 19 éves fiatalember tegnap délután Szegeden - tájékoztatta portálunkat Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Mentőállomás munkatársai az erősen ittas állapotban lévő férfit az addiktológiára akarták szállítani a Mars térről. A mentőben azonban rátámadt az ápolóra, a hajánál fogva megragadta, majd a földre rántotta. A mentős nem sérült meg komolyan. A gyanúsított ezt követően eszméletlenséget szimulált, majd amikor a mentő a kórházhoz ért, a férfi ismét dührohamot kapott, és nagy lendülettel távozni akart a mentőautóból, melynek hatására a jármű oldalajtajának kilincsét letörte. A férfit a helyszínre érkező rendőröknek meg kellett bilincselniük, majd ellátását követően előállították a Szegedi Rendőrkapitányságon. Itt az is kiderült, hogy nem csak erősen ittas, de kábítószertől befolyásolt állapotban követte el a tettét. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Nem sokkal később egy 30 éves férfi a Hont Ferenc utcán támadta meg az őt igazoltatni akaró rendőröket. A járőrök egy segélyhívás kapcsán állították meg a férfit, ugyanis bejelentés érkezett a rendőrség 107-es segélykérő számára, hogy a férfi megtámadta a testvérét annak lakásában. A dulakodásnak a sértett élettársa vetett véget, ezt követően a 30 éves kiszombori férfi távozott a lakásból. Mivel a gyanúsított feje vérzett, a rendőrök mentőt hívtak hozzá. A mentősök megkezdték a férfi ellátását, de ő ezt nem akarta engedni. Amikor a járőr felszólította, hogy engedje a mentősöket dolgozni, hirtelen rátámadt a rendőrre és megpróbálta megütni. A gyanúsítottat ezután megbilincselték, majd ellátásra kórházba vitték. A férfi még ott is agresszívan viselkedett. Az elvégzett immunkémiai gyorsteszt az ő esetében is igazolta, hogy kábítószertől befolyásolt állapotban van. Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amit a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat le - tudtuk meg a szóvivőtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.