/

Mentősre és rendőrre támadtak Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az őt ellátó mentősre támadt egy 19 éves fiatalember tegnap délután Szegeden – tájékoztatta portálunkat Szenti Szabolcs a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Mentőállomás munkatársai az erősen ittas állapotban lévő férfit az addiktológiára akarták szállítani a Mars térről. A mentőben azonban rátámadt az ápolóra, a hajánál fogva megragadta, majd a földre rántotta. A mentős nem sérült meg komolyan. A gyanúsított ezt követően eszméletlenséget szimulált, majd amikor a mentő a kórházhoz ért, a férfi ismét dührohamot kapott, és nagy lendülettel távozni akart a mentőautóból, melynek hatására a jármű oldalajtajának kilincsét letörte. A férfit a helyszínre érkező rendőröknek meg kellett bilincselniük, majd ellátását követően előállították a Szegedi Rendőrkapitányságon. Itt az is kiderült, hogy nem csak erősen ittas, de kábítószertől befolyásolt állapotban követte el a tettét. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Nem sokkal később egy 30 éves férfi a Hont Ferenc utcán támadta meg az őt igazoltatni akaró rendőröket. A járőrök egy segélyhívás kapcsán állították meg a férfit, ugyanis bejelentés érkezett a rendőrség 107-es segélykérő számára, hogy a férfi megtámadta a testvérét annak lakásában. A dulakodásnak a sértett élettársa vetett véget, ezt követően a 30 éves kiszombori férfi távozott a lakásból. Mivel a gyanúsított feje vérzett, a rendőrök mentőt hívtak hozzá. A mentősök megkezdték a férfi ellátását, de ő ezt nem akarta engedni. Amikor a járőr felszólította, hogy engedje a mentősöket dolgozni, hirtelen rátámadt a rendőrre és megpróbálta megütni. A gyanúsítottat ezután megbilincselték, majd ellátásra kórházba vitték. A férfi még ott is agresszívan viselkedett. Az elvégzett immunkémiai gyorsteszt az ő esetében is igazolta, hogy kábítószertől befolyásolt állapotban van. Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amit a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat le – tudtuk meg a szóvivőtől.

Előző sztori

Éjféli mise a szegedi dómban + FOTÓK, HANG

Következő sztori

Pásztorjáték – Jézus születése Alsóvároson